De trei, uneori patru ori pe an, planeta Mercur pare ca se misca inapoi pe cer, pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani. In aceasta perioada, Mercur este retrograd din data de 6 februarie – pana in data de 28 februarie si ne influenteaza foarte mult, in aspecte importante ale vietii si relatiilor cu ceilalti.

Ce inseamna Mercur retrograd?

De trei, uneori patru ori pe an, planeta Mercur pare ca se misca inapoi pe cer, pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani.

„Pare” este cuvantul chieie, pentru ca, tehnic vorbind, nicio planeta nu se poate misca inapoi pe orbita sa in jurul Soarelui. Aceste cicluri retrograde sunt doar iluzii care rezulta din cazua modului cum privim de pe Pamant. Aceste iluzii se datoreaza simplului fapt ca in jurul Soarelui, planetele orbiteaza cu viteze diferite.
Mercur intra retrograd mai des decat celelalte planete. Nu se poate afla la mai mult de 28 de grade de Soare si atunci cand atinge aceasta distanta maxima, de pe Pamant, Mercur pare ca isi schimba directia.

Mercur este retrograd din data de 6 februarie – pana in data de 28 februarie

Mercur este o perioada a comunicarii, de aceea, in perioadele retrograde, Mercur influenteaza foarte mult acest aspect al vietii noastre. Mercur guverneaza modul cum percepem si interpretam informatiile pe care le primim din jurul nostru si cum ne raportam la informatiiile pe care ceilalti ni le transmit.

Foto: Shutterstock.com; univers, planete

Mercur guverneaza zona: comunicarii, a negocierii, vanzarilor si achizitiilor, cea a capacitatii de a asculta, zona negocierii contractelor, documentelor, zona calatoriilor. Astfel incat, toate aceste domenii ale vietii sunt afectate atunci cand Mercur este retrograd. Aceasta perioada poate fi folosita cel mai bine pentru auto-organizare si reflectie. Privim lumea putin diferit, prin mai multe filtre si in aceasta perioada este posibil sa ajungem la niste revelatii interioare foarte profunde. Perioadele lui Mercur retrograd pot fi folosite pentru a ne reechilibra din punct de vedere emotional. Sunt perioade cand putem medita, cand putem cauta raspunsuri la intrebari profunde.

Cu Mercur retrograd in zodia Pestilor, asteapta-te sa simti o stare de confuzie, dar nu iti fie teama de aceasta stare. Totul este posibil. Deschide-te mereu, cu cat inima este mai deschisa, cu atat vei primi mai mult.

Asteapta-te sa simti fie ca mintea are o activitate foarte intensa, fie sa te simti haotic. Datorita Pestilor, este foarte posibil sa ne simtim intr-o stare poetica, visatoare.

Foto: Shutterstock.com; planete, univers
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri