Miscarile astrelor erau asociate cu fiecare dintre cei sapte mari zei din panteon care erau de asemenea responsabili cu destinul oamenilor nascuti intr-o anumita zi a saptamanii.

Sursa: Kudika

Descoperirile arheologilor au demonstrat ca astrologia babiloniana este primul sistem de acest fel din lume si dateaza din mileniul al doilea, I.Hr.

Horoscopul dezvoltat de babilonieni are la baza Soarele si Luna, precum si influenta planetelor de a caror existenta erau siguri: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn.

Miscarile astrelor erau asociate cu fiecare dintre cei sapte mari zei din panteon care erau de asemenea responsabili cu destinul oamenilor nascuti intr-o anumita zi a saptamanii.

Zodia Sin

Astru: Luna

Zi: Luni

Persoanele care s-au nascut intr-o zi de luni au destinul guvernat de zeul Sin, cunoscut si sub numele de Nanna. El este fiul celor doua mari divinitati babiloniene, Enlil si Ninlil.

Sin are o statura impunatoare. Barba lui este facuta din lapis lazuli si calatoreste pe un taur inaripat. Cu timpul, el a devenit figura centrala venerata de babilonieni. Era considerat stapanul intelepciunii si fauritorul lumii terestre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Cei care s-au nascut sub obladuirea sa sunt oameni misteriosi, inzestrati cu spirit temerar. Viziunile lor sunt uneori atat de futuriste incat se fac intelesi foarte greu. Fazele lunii ii influenteaza puternic iar starea lor de spirit se poate schimba foarte repede. Au o viata interioara bogata si traiesc toate emotiile la intensitate maxima.

Zodia Nergal

Astru: Marte

Zi: Miercuri

Zeul este asociat uneori cu Shamash, zeul Soarelui. Insa Nergal este soarele din amiaza, cel care arde si parjoleste. In imnuri si poeme, el este slavit ca zeul razboiului si al distrugerii. Pazeste poarta intre cele doua lumi si guverneaza peste regatul mortilor.

Persoanele nascute in zilele de marti sunt dinamice, mereu in miscare si au multa forta fizica. Aparent, bateriile lor nu se epuizeaza niciodata si sunt mereu gata de munca. Au scopuri inalte in viata si stiu exact cum sa le atinga. Sunt insa oameni care actioneaza sub impulsul momentului si adeseori nu se gandesc la consecinte.

In dragoste, sunt ca focul. Se aprind repede, ard frumos dar in urma lor ramane doar cenusa. Tin foarte mult la orgoliul lor si se vor razbuna crunt daca simt ca li s-a facut o nedreptate.

Foto: Depositphotos

Pentru a afla si despre celelalte zodii ale horoscopului babilonian, citeste articolul integral pe Kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri