Te-ai întrebat vreodată ce importanță are Echinocțiul, adică alăturarea sincronică a zilei și nopții ce devin egale, în viața ta și care este legătura acestui eveniment astronomic cu astrologia?

Nu în mod surprinzător, aceste perioade au o însemnătate bogată pentru noi, oaamenii. De secole, aaceștia au celebrat Echinocțiul indiferent de apartenența la diverse culturi ale lumii. Avem o legătură profundă cu acest moment din an și nu doar dn punct de vedere simbolic, ci și energetic. 

În mod metaforic, aceste evenimente vorbesc despre legătura intrinsecă pe care comunitățile umane o au cu ritmul întregului Univers, despre influența pe care soarele și  elementele naturii o au asupra traiului de zi cu zi, asupra calității vieții, economiei și alimentelor pe care le consumăm. După Luna Plină din 14 septembrie, denumită și Luna Plină a Recoltei, Echinocțiul de toamnă din data de 23 septembrie semnifică o prelungire a puterii pe care a adus-o aceasta, asupra noastră. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

IMPORTANȚA ASTROLOGICĂ A ECHINOCȚIULUI DE TOAMNĂ 

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegem în legătură cu cele două Echinocții (și Solstiții) care se întâmplă de-a lungul anului, este că ele semnifică trecerea la un nou anotimp. Deci, cei din Emisfera Nordică, odată cu Echinocțiul de toamnă ne luăm rămas bun de la vară pentru anul în curs.

Din punct de vedere astrologic, fiecare dintre aceste evenimente se petrec sub impactul a patru semne Cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn), pe care le cunoaștem și ca axe cardinale. Aceste axe sunt foarte importante pentru că datorită lor, astrologii găsesc unghiurile puternice ale hărții natale. Aceste unghiuri sunt puncte potente de energie care au capacitatea de a manifesta pe planuri specifice. Aceste unghiuri atrag cele mai importante evenimente ale vieților noastre, spun specialiștii în astrologie.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Dar semnele cardinale au desigur o importanță majoră și o influență și la nivel colectiv. Echinocțiul de toamnă ne va influența din punct de vedere energetic pe fiecare în parte. 

22/23 septembrie 2019  - Echinocțiul de toamnă și importanța sa astrologică

Ce este acela un echinocțiu?

Echinocțiul (numit și echinox) se petrece atunci când Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc și astfel, în orice loc de pe Pământ, ziua și noaptea sunt egale.

Imagine: Designua/ Shutterstock

Cuvântul provine din limba latină și înseamnă noapte egală. Echinocțiul de primăvară are loc în data de 21 martie și semnifică un nou început pentru noi Emisfera Nordică, cât și intrarea Soarelui în Zodia Berbec. 
Echinocțiul de toamnă (22-23 septembrie) marchează începutul Primăverii pentru Emisfera Sudică, intrând în semnul Balanței, și sfârșitul verii pentru locuitorii Emisferei Nordice.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Echinocțiul ne reamintește puterea care sălășuiește în noi și importanța ritmului naturii pentru viața pe Pământ, unde dualitatea este de fapt un întreg, unde lumina și întunericul sunt de fapt într-o relație de iubire, iar nu în relație de ură.

Foto: Dzhulbee/ Shutterstock

Echinocțiul de toamnă ne amintește să căutăm echilibrul, sub influența Balanței și a Planetei sale protectoare Venus, care guvernează frumusețea și pacea interioară. Din punct de vedere astrologic, acest eveniment ne reamintește că trebuie să ne aliniem energiilor naturii pentru a găsi nu doar mulțumire sufletească ci și succesul personal.

Pentru noi, cei din Emisfera Nordică, este un moment când trebuie să adunăm roadele muncii din ultimele luni. Să intrăm în stare meditativă și să ne analizăm progresul, realizările sau aspectele pentru care mai avem nevoie de făcut îmbunătățiri. Este de asemenea vorba despre o renaștere și o primăvară, dar aceasta trebuie să se petreacă în interiorul nostru.

Echinocțiul îți reamintește cum să ai grijă de tine, să te adaptezi naturii și să oferi mai mult timp introspecției, căci din acest moment timpul pentru acțiune se transformă în timp pentru introspecție, pe măsură ce ziua se scurtează din ce în ce mai mult.

Echinocțiul de toamnă și semnul cardinal al Balanței

Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanța și Capricorn) sunt considerate a fi instigatorii, sunt cele care ne impulsionează să mergem mai departe cu planurile noastre și să nu ne complacem în situații placide. Din punct de vedere astrologic, energia acestor semne este aceea a leadership-ului. Fiecare va acționa în felul său distinct însă.

Echinocțiul de toamnă pune în lumină puterea semnului cardinal al Balanței (aer), care se manifestă la nivel colectiv prin inițierea de noi idei, prin încurajarea creativității și a simțului analitic. Acest semn astrologic propune introspecție, dar și curajul de a iniția, în urma unor analize interioare responsabil efectuate. Este un semn al creativității și inspirației, în măsura în care este un semn al pragmatismului și al planurilor inteligente de medie și lungă durată.

Ca să beneficiezi de energia bine-făcătoare a trecerii în noul anotimp, inspiră-te de la natură, absoarbe energia fericită a împlinirii și abundenței. În același timp pregătește-ți casa, trupul sufletul și mintea pentru o perioadă de recalibrare. 

Foto homepage: Dzhulbee/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri