Eclipsă totală de lună, lună plină în Capricorn și Super Lună - avem de-a face cu un spectacol ceresc desăvârșit și rar în prima lună a anului, chiar pe 21 ianuarie!

2019 debutează triumfal cu evenimente astronomice și astrologice deosebite, amintindu-ne parcă să ne îndreptăm ochii mai puțin în pământ și mai mult spre ceruri, acolo unde are loc un spectacol impresionant cât de curând. Pe 20-21 ianuarie 2019, avem de-a face cu o eclipsă totală de lună, dar tototdată și cu o lună plină în semnul Leului (la polul opus, Soarele se va afla în Vărsător) și o Super lună, plină de semnificații mistice și astrologice. Nu, nu avem cum să trecem cu vederea această eclipsă și luna plină superbă căci influența ei va fi mult mai puternică decât a uneia obișnuite.

Eclipsa totală de lună este vizibilă în America de Sud, în America de Nord, în Europa, Asia, zona Pacificului și a Atlanticului, în oceanul Indian și Arctic. Luna Plină poate fi admirată în toată splendoarea ei în România la 7:18, ora locală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Luna plină de pe 21 ianuarie mai este cunoscută și sub numele de Luna Sângerie sau Luna Lupului. În folclorul amerindian prima lună a unui an este asociată cu lupul, un animal puternic și vocal cu precădere în luna ianuarie. În același timp, roșul ne amintește de superbele nuanțe roșiatice în care se îmbracă luna în timpul unei eclipse totale datorită refracției luminii. Deoarece Luna se va afla cel mai aproape de Pământ în luna ianuarie, ea va apărea pe cer mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, spunându-i-se de aceea și Super Luna.

Foto: Denis Andricic /Shutterstock

Pe 21 ianuarie, Luna se va afla la distanță de 357.728 km față de Pământ. Merită menționat și că următoarea eclipsă totală de lună va fi vizibilă din Europa tocmai în mai 2021, ceea ce o face cu atât mai specială.

Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Din punct de vedere astrologic și ezoteric, Luna plină în Capricorn de pe 21 ianuarie poate fi considerată o frumoasă provocare ce încearcă să restabilească echilibrul universal așa cum știe ea mai bine. Această lună plină care pică la 0 grade în Capricorn ne încurajează să ne îmbrățișăm așa cum suntem, să ne iubim cu compasiune, să ne acceptăm rolul pe acest pământ și să ne asumăm curajul de a împărtăși din lumină și potențialul nostru cu restul lumii.

De obicei, Super Lunile au capacitatea de a amplifica efectele planetare și energia aliniamentului astral, accentuând astfel energia conferită de Lună în Capricorn și Soarele în Vărsător. Această frumoasă polaritate Capricorn-Vărsător ne invită totodată să găsim echilibrul între romantism și prietenie, între personal și impersonal și modurile în care ne exprimăm astfel, sprijinându-ne să facem schimbări. Dacă le-am amănănat de câțiva ani încoace, dacă le-am amânat și anul trecut, începutul acesta de an ne urgentează să le inițiem și să le facem. Cu sau fără voia noastră, circumstanțele se schimbă și am face bine să profităm de noile oportunități cu care vin la pachet. Nu mai există amânare pentru nimic, dar există curajul de a accepta.

Foto: Mykola Mazuryk /Shutterstock

De asemenea, Eclipsele totale de lună ne ajută să ne eliberăm de rănile noastre profunde, de fricile înrădăcinate de demult în noi, de tot ce ne-a ținut pe loc și nu ne-a permis să mergem pe calea adevărată a sufletului nostru. Cu Lună în Leu în timpul acestei eclipse, suntem mai încrezători în noi înșine, ne dorim să strălucim și să dezvăluim celorlalți și lumii întregi din strălucirea noastră. O astfel de eclipsă ne invită să renunțăm la tot ce ne inhibă creativitatea, la tot și la toți cei care ne înăbușă cântecul personal și nu ne permit să strălucim în toată splendoarea și potențialul nostru.

De multe ori, eclipsele de lună pot fi resimțite și ca acutizări ale anumitor crize interioare sau nevoi. Acum, mai mult ca niciodată, vom dori să ne exprimăm anumite nevoi sau dorințe interioare puternice pe care ni le-am înăbușit sau am permis să fie înăbușite de alții. Acum, mai mult ca niciodată, vom simți nevoia să le strigăm și celorlalți ca astfel să le auzim noi înșine mai bine, să le acceptăm, să le dăm curs, să le hrănim. De asemenea, în relațiile de dragoste, eclipsele totale de lună pot da naștere unor crize, iar relațiile instabile sau cu probleme se pot acutiza. Doar că atunci când ne conștientizăm mai bine propriile nevoi, vedem mai bine și nevoile relațiilor noastre de dragoste și ceea ce îi cauzează dezechilibrele. Ceea ce nu este un lucru tocmai rău….

Foto: Darkfoxelixir /Shutterstock

În același timp însă, o eclipsă de lună poate aduce apropierea partenerilor într-un cuplu căci nevoia de intimitate, dezvăluiri și nevoia unuia de celălalt este conștientizată mai mult și resimțită mai puternic. Mai mult ca niciodată, vom fi capabili să exprimăm ceea ce simțim și să le spunem celorlalți că îi iubim și îi apreciem.

Totodată, eclipsele totale de lună pot veni la pachet cu evenimente imprevizibile și vești neașteptate, ceea ce poate da naștere unor sentimente de anxietate sau nesiguranță cu privire la viitor, accentuând de multe ori ritmul haotic. Răbdarea este pusă și ea la încercare într-un asemenea moment, iar schimbările de dispoziție, reacțiile impulsive, tendințele de a ne revolta se instalează că la ele acasă pentru o perioadă scurtă de timp. Cheia pentru a ieși nesifonați dintr-un asemenea tablou astral este să rămânem flexibili și deschiși, fără să ne lăsăm pradă impulsurilor și imboldurilor de moment.

Să ne gândim de două ori înainte de a lua o decizie, o dată înainte de a face afirmații răvășitoare și de trei ori atunci când ne facem planuri concrete de călătorie sau de călătorie. La polul opus, o eclipsă totală de lună aduce cu sine și noi perspective, noi întâlniri, noi oportunități. Să profităm de ele!

Foto homepage: Romolo Tavani /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri