Lilith, Luna Neagra a Destinului: Karma, greseli ascunse si partea intunecata a personalitatii tale

Ce reprezinta Luna Neagra (Lilith) in astrologie?

Ce reprezinta Luna Neagra (Lilith) in astrologie?

1 / 13

LILITH sau LUNA NEAGRA cum i se mai spune nu este o planeta reala sau un corp astral real, ci un punct astronomic ipotetic, un spatiu gol, in jurul caruia orbiteaza Luna. Ritmul de miscare al Lunii Negre intr-un an este de aproximativ 40 de grade. Totodata, Lilith se va afla in fiecare din cele 12 zodii timp de 9 luni, fiindu-i necesari aproximativ 9 ani pentru a completa un ciclu. Pe de o parte, Lilith reprezinta sexualitatea, senzualitate, intensitatea, rebeliunea si nevoia de refulare a finite umane. Este asociata in acelasi timp si cu acele trasaturi ascunse si intunecate ale fiintei noastre pe care le constientizam uneori, insa pe care, de teama respingerii, evitam sa le dezvaluim in purtarea noastra sau in interactiunea cu ceilalti.

Totodata, astrologii asociaza Luna Neagra cu inconstientul, cu partea intunecata a mintii si a spiritului uman. Este pusa in legatura cu vicii, metehne, neajunsuri, blocaje, tentatii supreme, interzise, secrete obscure pe care le ascundem subconstient chiar si fata de noi insine, cu aspectele noastre cele mai egoiste si instinctuale. Luna neagra este corelata cu karma, cu trecutul noastru si cu incapacitatea de a ne desprinde de greselile savarsite in vietile anterioare.


La nasterea unei persoane, Lilith se va afla intr-un anumit semn zodiacal al horoscopului, predispunand si influentand destinul persoanei respective. Folosindu-te de ACEST MODUL, calculeaza si tu pozitia lui Lilith in momentul nasterii tale si vezi in ce semn zodiacal s-a aflat. In slide-urile urmatoare iti prezentam semnificatiile pozitionarii Lunii Negre in toate cele 12 semne zodiacale.

 

LILITH (Luna Neagra) in semnul Berbecului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Berbecului

2 / 13

Partea intunecata din tine este legata de o karma agresiva, probabil cea a unui razboinic, a unui agresor sau a unui ucigas. Lilith in Berbec aduce agresivitate caracterului si actiunilor tale, iar o parte din experientele si activitatile desfasurate in vietile tale anterioare au stat sub semnul maniei, al tiraniei, al lipsei de mila si compasiune fata de ceilalti, al unui vanitati exagerate. Pentru a-ti echilibra karma data de Lilith la nastere trebuie ca in viata prezenta sa faci apel la puterea ta de empatie, la toleranta si sa-ti cultivi dorinta de pace si armonie.

Sexualitate: Lilith in Berbec aduce cu ea si o karma sexuala. Lilith predispune la suprimarea dorintelor sexuale, ceea ce poate conduce la impotenta, frigiditate sau tendinta de a domina in dormitor. Pe plan sexual, trebuie sa iti dezvolti sensibilitatea si abilitatea de a fi atent la dorintele partenerului.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Taurului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Taurului

3 / 13

Lilith in Taur este asociata cu o karma materiala, legata de mosteniri si pamanturi, de posesiuni de natura materiale, de tendinta de a pune un accent exagerat asupra trupului si a binelui trupesc, de atasamentul fata de lucrurile si bunurile materiale. Lilith in Taur este asociata si cu o karma a lacomiei, a posesivitatii si a geloziei. Foarte posibil ca in vietile tale anterioare ai fost privat de o anume iubire si ai urmarit sa te razbuni. Foarte posibil ca, de dragul bogatiei, sa fi distrus armonia intre oameni, sa-i fi privat de pamanturi, sa fi abuzat de femei sau de cei mai slabi, sa fi aratat nepasare si lipsa de respect fata de pamant si resursele naturale. Poate ca de aceea in aceasta viata unele dintre persoanele care au Luna Neagra la nastere in Taur sa se confrunte cu lipsa bunastarii, a confortului, a afectiunii persoanei iubite sau cu lipsa de liniste interioara.

Pentru a-ti echilibra karma, in aceasta viata trebuie sa aspiri pretuirea valorilor celorlalti si a resurselui pamantului, sa arati respect fata de orice forma de viata, sa-ti dezvolti afectiunea, sa-ti valorifici darurile si talentele cu care ai fost inzestrat, sa te elibereze de comportamentul vicios, sa te detasezi spiritual de tot ce este meschin.

Sexualitate:
Pe plan sexual, Lilith in Taur este cea care da egoism si tendinta de a pune propria placere asupra placerii partenerului. Sexualitatea persoanelor cu Lilith in Taur tinde sa acapareze toate celelalte simturi.
 

LILITH (Luna Neagra) in semnul Gemenilor

LILITH (Luna Neagra) in semnul Gemenilor

4 / 13

Lilith in semnul Gemenilor este asociata de regula cu o karma a inselaciunii si a neadevarului. Este foarte posibil ca in vietile tale anterioare, partea intunecata a destinului si caracterului tau sa fie influentata de o oarecare usurime a cuvantului, de lipsa de onoare, de speculatie si intriga, de lipsa de onoare fata de juramantul, de incalcarea cuvantului dat. Partea ascunsa a firii tale este pusa in legatura cu nestatornicia si frauda asupra celorlalti. Pentru a-ti echilibra karma, in viata prezenta trebuie sa te lasi calauzita in relatiile tale cu ceilalti de adevar, demnitate si onoare, de onorare a promisiunilor, de sinceritate, de claritate si clarificarea a situatiilor de natura indoielnica. Lilith in Gemeni predispune spre un dezechilibru intre simtire si gandire.

Sexualitate: Este foarte posibil ca iubirile tale sa fie construite mai mult prin intermediul cuvintelor, a imaginatiei si a fanteziilor, decat intr-un mod concret, palpabil. Viziunea ta asupra sexualitatii se rasfrange mai ales asupra cuvintelor.
 

LILITH (Luna Neagra) in semnul Racului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Racului

5 / 13

Lilith in semnul Racului este in mod frecvent relationat cu o karma a maternitatii, un comportament autodistructiv din aceasta ipostaza, dar si o karma negativa legata de prostitutie. De asemenea, Lilith in Rac asociaza aceasta karma cu parti intunecate din vietile anterioare ale rudelor. Foarte posibil ca in trecutul tau sa fi provocat destramarea de familii sau casnicii, sa fi initiat sau sa fi participat la distrugerea locuintelor, sa fi invadat un spatiu care nu ti-a apartinut, sa-ti fi renegat radacinile, stramosii si traditiile, sa fi calcat in picioare cultura altor popoare.

Consecintele acestei karme pot fi transpuse in aceasta viata sub forma problemelor familiale sau a dificultatii de a da nastere unui copil. Lilith in Rac mai este asociata si cu frica. Foarte posibil ca in vieti anterioare ai consimtit multe fapte de frica de a nu fi ruinat. Pentru a-ti echilibra karma in viata prezenta, trebuie sa incerci sa te desprinzi de tendinta de a te autovictmiza, de a permite altora sa te exploateze, trebuie sa te eliberezi de tendinta de a dramatiza, trebuie sa lupti pentru binele celor slabi si napastuiti si pentru a-i ajuta pe copii neajutorati.

Sexualitate: Cei cu Lilith in Rac iubesc cu tandrete, insa au tendinta de a iubi prea mult si de a-l sufoca pe celalalt. Trebuie sa inveti sa iubesti liber, sa-ti vindeci trecutul, sa-ti respecti familia si rudele fara a fi insa dependenta de ei si invers.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Leului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Leului

6 / 13

Lilith in Leu este asociata cu o karma a puterii si a mandriei. Foarte posibil ca in vietile tale anterioare ai jucat rolul unui dictator sau al unei persoane dispuse sa faca orice pentru putere, glorie, renume, pentru a castiga influenta, pentru a-i supune si subjuga pe altii. Ca urmare a influentei lui Lilith in semnul Leului, partea intunecata a firii tale este pusa in legatura cu egoismul, cu o supraapreciere a propriilor merite, cu convingerea ca toate lucrurile bune ti se cuvin de drept, cu gelozia si invidia fata de persoane care indraznesc sa concureze cu tine. Pentru a-ti echilibra karma, in aceasta viata trebuie sa inveti sa iubesti pur si lipsit egoism, sa-ti dezvolti nobletea sufleteasca, sa daruiesti celorlalti. Pentru a reduce influenta lui Lilith asupra destinului tau, trebuie sa scapi de vanitate si orgoliu, trebuie sa inveti sa-i apreciezi pe ceilalti, trebuie sa inveti sa stralucesti fara a-i pune pe ceilalti in umbra. 

 

Sexualitate: In acelasi timp, Lilith in Leu aduce o latura narcisista sexualitatii persoanelor care s-au nascut sub influenta ei. Aceste persoane au tendinta de a-si cauta parteneri prin care sa-si confirme propria persoana.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Fecioarei

LILITH (Luna Neagra) in semnul Fecioarei

7 / 13

Luna neagra in Fecioara este asociata cu o karma a pseudovindecarii, dar si cu actiuni si greseli in vietile anterioare in domeniul prevenirii si vindecarii bolilor umane. Foarte posibil ca in trecutul sau, aceasta persoana a incercat sa ii trateze pe ceilalti si sa le aduca vindecarea, insa le-a adus in schimb raul fizic. Inclinatia puternica fata de domeniul medical se poate exercita si in aceasta viata. 

 

De asemenea, Lilith in Fecioara aduce o preocupare exagerata fata de sanatate, tendinta de exagerare a bolilor (la polul opus si teama fata de “vindecatori”), aduce responsabilitatile, munca si indatoririle in centrul atentiei. Fie te eschivezi de la munca, fie faci din munca obiectivul principal al vietii. In aceasta viata, trebuie sa te desprinzi de tendinta ta de a gasi greseli si vinovati numai in ceilalti. Trebuie sa iei atitudine si sa incetezi de a mai adopta o atitudine de serviabilitate atunci cand vine vorba de a realiza ceva, trebuie sa urmaresti integritatea spirituala si trupeasca, dar si cea mentala. Sentimentele si dorintele tale neconstientizate trebuie sa capete un rol prioritar in viata ta.

 

Sexualitate: Lilith in Fecioara aduce o atitudine rece, distanta pe plan sexual. Retinerea fata de sexualitate a acestor persoane are uneori drept motivatie igiena sau posibilitatea, ca astfel, sa contracteze boli.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Balantei

LILITH (Luna Neagra) in semnul Balantei

8 / 13

Lilith in Balanta este asociata cu o karma a indeciziei, a judecatii nedrepte si coruptibile, cu o karma a tradarii. Foarte posibil ca in vietile tale anterioare ai ezitat sa te implici atunci cand interventia ta ar fi fost imperioasa si salvatoare sau la un nivel voluntar sau involuntar, ai tradat persoane care au avut incredere in sprijinul tau. Foarte posibil ca ai intampinat probleme in a face o alegere sau te-ai folosit de lege intr-un mod daunator si potrivnic celorlalti. 

 

Karma trecutului tau vorbeste despre sovaire, despre incapacitatea de a lua o decizie, despre refuzul de a-ti asuma responsabilitati, despre dedublare si masti, despre faptul ca vorbele tale nu exprima intotdeauna ceea ce gandesti. In viata prezenta, pentru a-ti arde karma negativa trebuie sa urmaresti dreptatea cu orice pret, dar si sinceritatea si adevarul. Trebuie de asemenea sa clarifici situatiile nu spre binele tau, ci spre binele celor care il merita.

 

Sexualitate: Pe plan sexual, Lilith in Balanta aduce cu ea o atractie periculoasa fata de parteneri rebeli, aprigi, duri a caror iubire inseamna paradox, inseamna provocare.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Scorpionului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Scorpionului

9 / 13

Lilith in Scorpion este adesea asociata cu o karma a magiei si a fortelor negative, o karma a obiceiurilor malefice si distructive. Foarte posibil ca in vietile tale anterioare ai avut de-a face cu magia sau cu anumite deprinderi de tin de domeniul practicilor oculte. Foarte posibil ca ai initiat sau te-ai folosit de puterea venind pe aceasta cale, te-ai implicat in activitati periculoase ce aveau ca efect raul celorlalti, te-ai asociat cu anumite persoane dubioase, te-ai lasat condusa gresit de atractia ta pentru necunoscut si risc, ai persecutat nevinovati. Bolile genitale sau inclinatia spre sadism si depravare pot fi consecintele faptelor tale anterioare. Pentru a-ti echilibra karma data de Lilith, trebuie sa te lasi inconjurata de intelepciune si ratiune, de o judecata dreapta, de masura, de rabdare. 

 

Sexualitate: Lilith pe plan sexual aduce in anumite cazuri inclinatia catre sadomasochism. Actul sexual este pentru aceste persoane o modalitate de a obtine emotii puternice, extreme.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Sagetatorului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Sagetatorului

10 / 13

Lilith in Sagetator presupune o karma spirituala pusa in legatura cu religia si credinta. Foarte posibil ca in vietile anterioare si chiar si in cea din prezent, aceste persoane au desfasurat/ desfasoara o relatie ambigua cu divinitatea, considerand ca au o credinta autentica in divinitate, insa in subconstient temandu-se sa se deschisa spiritual catre Dumnezeu. Foarte posibil ca in vietile tale anterioare ai adus prejudicii unei persoane deschise spiritual, unui reprezentant al bisericii sau chiar unui institut in sine al credintei. 

 

Foarte probabil ca ti-ai renegat religia, biserica, iar uneori chiar pe Dumnezeu. In aceasta viata trebuie sa te echilibrezi din punct de vedere spiritual, sa atingi o comunicare eficienta cu Dumnezeu, sa nu-ti refuzi aportul in a face lucruri marete, spectaculoase pentru care esti harazit. De asemenea, karma personala este legata si de autoritate sau de incapacitatea de a recunoaste autoritatea altora. Iti este greu sa accepti existenta legii ierarhiei.

 

Sexualitate: Pe plan sexual, Lilith aduce cateodata lipsa de interes fata de partener sau pasivitate, lipsa unui angajament emotional real. Lilith aduce atractie pentru parteneri din culture diferite, pentru acei parteneri care iti aduc o alta perspectiva asupra lumii.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Capricornului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Capricornului

11 / 13

Lilith in Capricorn este asociata cu o karma a indispozitiei si a tristetii, Lilith predispunand spre deprimare si melancolie, dar si spre dezvoltarea de depresii. Persoanele la a caror nastere Luna Neagra se afla in semnul Capricornului au tendinta de a se intoarce in trecut, imbracandu-l intr-o lumina mult mai frumoasa decat ar putea vreodata sa i se infatiseze prezentul. Lilith este cea care aduce solitudine, tendinta de autoizolare, sentimentul de singuratate, o istorie zbuciumata de care persoana respective nu se desprinde, un oarecare fatalism al destinului, neincredere si ganduri pesimiste, o prudenta dusa la extreme, reticenta.

 

In acelasi timp, persoanele la a caror nastere Luna se afla in Capricorn sunt perfectioniste si isi doresc sa fie cele mai bune in ceea ce fac. Cand nu pot realiza acest lucru, au tendinta de a distruge si de a adopta un comportament rautacios. Pentru a-si echilibra karma, aceste persoane trebuie sa invete sa fie mai deschise catre ceilalti, sa invete sa ierte, sa zambeasca mai des, sa rada, sa iubeasca, sa se lase prada exuberantei si entuziasmului, sa socializeze mai mult, sa se bucure de compania oamenilor, sa iubeasca viata si pe cei din jur.

 

Sexualitate: Pe plan erotic, din cauza pozitionarii Lunii la Nastere in semnul Capricornului, aceste persoane pot dezvolta un oarecare sentiment al vinovatiei, suprimandu-si unele din dorintele sale sexuale sau refuzandu-si spontaneitatea erotica. Lilith este cea care te face sa fii atrasa fata de persoana mai in varsta care te pot face sa te simti protejata.

LILITH (Luna Neagra) in semnul Varsatorului

LILITH (Luna Neagra) in semnul Varsatorului

12 / 13

Pe buna dreptate, Luna Neagra in Varsator este asociata cu o karma a libertatii si a relatilor de prietenie, dar si a schimbarii. Foarte probabil ca in vietile tale anterioare ai incalcat drepturile si libertatile celorlalti. Poate ca ti-ai maltrat slujitorii, poate ca ai calcat in picioare libertatea morala, mentala si intelectuala a unei anumite persoane. Poate ca ai avut un destin rebel, in care ai impus schimbarea si noutatea unor persoane care nu si-o doreau si pentru care aceste elemente au avut un efect dezastruos. Poate ca tocmai de aceea, in aceasta viata trebuie sa intelegi importanta libertatii personale, dar si a celorlalti.

 

Trebuie totodata sa intelegi ca libertatea nu poate fi “furata” de la ceilalti si ca ea vine din interior. Prietenia adevarata reprezinta si ea inca un aspect pe care trebuie sa il dezvolti in viata prezenta. Foarte posibil ca acum sa suporti consecintele greselilor din vietile anterioare si sa fii adesea prins in relatii de prietenie complicate, dureroase, lipsite de armonie si de egalitate. In aceasta viata, ai datoria de a-i aprecia si respecta pe ceilalti la justa lor valoare, orientandu-te catre relatii de prietenie valoroase, autentice, dezinteresate.

 

Sexualitate: Luna Neagra pozitionata in Varsator la nasterea unei persoane predispune catre o confuzie intre sentimentele de iubire, cele de prietenie si nevoile erotice. Tot Lilith este cea care da predilectia catre experientele sexuale neconventionale, neobisnuite.
 

LILITH (Luna Neagra) in semnul Pestilor

LILITH (Luna Neagra) in semnul Pestilor

13 / 13

Lilith in Pesti este adesea asociata cu misticismul, cu fanatismul religios, cu capacitatea de a comunica si evolua spiritual, cu procesul de cunoastere, cu practicile de natura religioasa, dar si cu o curiozitate innascuta fata de magie, cu atractia fata de tot ceea ce este secret si nepermis cunoasterii. Totodata, Luna Neagra in Pesti aduce cu sine o karma a durerii. In vietile tale anterioare, ai experimentat durerea ca un mod de a accede catre cunoastere si purificare spirituala si te-ai lovit de frica fata de propriile actiuni. De aceea, in aceasta viata esti capabil sa “simti” starile si durerile celorlalti.


Pentru a te elibera de karma vietilor anterioare trebuie ca in aceasta viata sa inveti puterea sacrificiului si a compasiunii, dar si sa-ti intelegi datoria de a te proteja de unul singur impotriva atacurilor celorlalti. De asemenea, trebuie sa stai deoparte de rau si de secrete intunecate oricat de tentat ai fi sa le dezlegi misterul. Trebuie sa le permiti celorlalti libertatea de a crede in ceea ce vor, trebuie sa incetezi din a-ti impune convingerile religioase asupra celorlalti. Lilith in Pesti te face vulnerabil influentelor externe venind dinspre celelalte domenii, creeaza o confuzie haotica a gandurilor, emotiilor si a impresiilor.


Sexualitate:
Pe plan sexual, Luna in Pesti aduce cu sine o iubire ascunsa ochilor lumii, o iubire secreta – poate una platonica, pura sau din contra una interzisa, imorala, in care sunt puse in joc vinovatia si teama – spre exemplu iubirea fata de un reprezentant al bisericii sau fata de o persoana indisponibila.

Ce reprezinta Luna Neagra (Lilith) in astrologie?
LILITH (Luna Neagra) in semnul Berbecului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Taurului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Gemenilor
LILITH (Luna Neagra) in semnul Racului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Leului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Fecioarei
LILITH (Luna Neagra) in semnul Balantei
LILITH (Luna Neagra) in semnul Scorpionului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Sagetatorului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Capricornului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Varsatorului
LILITH (Luna Neagra) in semnul Pestilor

Rezumat

Luna Neagra este asociata in astrologie cu inconstientul, cu partea ascunsa, obscura a mintii si a spiritului uman, cu karma si greselile savarsite in vietile anterioare. Descopera si tu secretele nevazute ale personalitatii tale relevate de pozitia lui Lilith la nasterea ta.

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri