Din 9 octombrie 2024, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar își va începe călătoria retrogradă care va dura până pe 4 februarie 2025. Este imposibil, astrologic vorbind, să nu îi resimțim influențele astrologice puternice și să nu ieșim cu lecțiile trecutului un pic mai învățate din acest tranzit.

Un eveniment tare interesant ne este adus de univers în fața ochilor în perioada următoare. Jupiter este de ceva timp în semnul Gemenilor, încă de la sfârșitul lunii mai (unde va rămâne până în iunie 2025), dar nu aceasta este noutatea, ci faptul că, începând cu ziua de 9 octombrie Jupiter va intra în mișcare aparent retrogradă în Gemeni pentru o perioadă de aproximativ 4 luni (până pe 4 februarie 2025). Cea mai mare planetă din sistemul nostru solar își începe călătoria retrogradă și este imposibil, astrologic vorbind, să nu îi resimțim efectele într-un mod puternic și semnificativ și aici, pe Pământ.

Este ca și cum, dintr-o mișcare blândă și uniformă, dintr-odată este apăsată pedala de accelerație și ne sunt aduse mai aproape de suflet (sau reluate) teme care țin de introspecție, dezvoltarea personală și evoluția noastră interioară, de tot ceea ce ne trezește fericire în interior și vizează relația noastră cu noi înșine, dar și cu ceilalți. De la căutarea răspunsurilor în locuri diferite și la deschiderea noastră către perspective multiple, suntem invitați să căutăm mai mult sens în informațiile și datele noastre, să discernem informația falsă de cea adevărată, să revedem și să corectăm lucruri cărora nu le-am acordat suficientă atenție sau deschidere.

Foarte probabil și că vom reveni asupra unor discuții din trecutul nostru, trezindu-ne că reevaluăm modul în care am transmis sau comunicat un mesaj. Dacă am tratat cu superficialitate un aspect, a venit momentul să dăm dovadă de o abordare mai matură și mai înțeleaptă față de el. Ne reevaluăm relațiile noastre apropiate și generale, dar unii dintre noi pot merge mult mai departe, redefinindu-și relațiile cu propriile ideologii și sisteme de gândire.

Glasul autenticității și al adevărului interior ne strigă să îl redescoperim, să vedem ce este în rezonanță cu noi înșine dincolo de aparențe, măști și mulți de “trebuie”.

Poate că pentru unii perioada aceasta cu Jupiter retrograd în Gemeni poate părea ușor provocatoare, însă prin intermediul acestui tranzit ne realiniem mai bine cu ceea ce suntem în interior, ne regândim modalitățile prin care învățăm și comunicăm sau chiar încercăm să dăm un nou sens și valoare experiențelor pe care le trăim astfel încât să ne bucurăm mai mult de ele.

Foto: SN VFX /Shutterstock

Jupiter retrograd ne încurajează să privim în interiorul nostru pentru a vedea care sunt acele lucruri sau aspecte care ne fac cu adevărat fericiți când rămânem noi cu noi, dezbrăcați de orice așteptări și vulnerabilități. Dar în viitor ce putem păstra din prezentul nostru de idei, convingeri, patternuri de gândire astfel încât să rămânem fericiți și împăcați cu noi înșine? Cum ne putem folosi de premisele actuale, de toate cunoștințele și informațiile pe care le-am obținut până acum, pentru a trece la o altă treaptă a cunoașterii și a ne extinde orizonturile?

Dacă au fost detalii care ne-au scăpat din vedere, acum este momentul să le revizuim, să ne ocupăm de ele. Dacă întâmpinăm dificultăți în a comunica cu ceilalți, este bine să fim mai asumați când vine vorba de modul în care ne exprimăm gândurile astfel încât să primim ajutorul sau susținerea de care avem nevoie.

Trebuie să menționăm și alte 2 aspecte pe care astrele le pun în prim plan odată cu Jupiter retrograd în Gemeni: Mercur în trigon cu Jupiter și inconjuncția realizată de Venus cu Jupiter. Trigonul realizat de Mercur cu Jupiter se află sub influențele stelelor norocoase și ne infuzează cu doze serioase de optimism, ba chiar e foarte probabil să primim vești bune, chiar de acolo ne unde ne așteptăm cel mai puțin sau de unde nu mai aveam nicio așteptare/speranță.

Trigornul acesta jupiterian-mercurian este benefic socializării și călătoriilor, ne este mult mai ușor în această perioadă să ne organizăm mai bine sau să ne ocupăm de chestiuni legale administrative, orice ține de afaceri sau de acte. Aflăm informații prețioase comunicând cu ceilalți și făcând schimburi energetice-informaționale, spunând despre nevoile noastre și fiind deschiși și către ale altora.

Beneficiile comunicării sunt de ambele părți și chiar se pot realiza unele negocieri sau parteneriate wow, cu avantaje de ambele părți, un win-win care ne ajută să găsim soluții de suflet în momentele noastre cele mai negre.

Pe de altă parte, inconjuncția Venus-Jupiter poate aduce un fel de inegalitate între ceea ce oferim și ceea ce primim în anumite relații, ne poate face, în cazuri extreme, să ne simțim neiubiți, folosiți, că se profită de noi fără să ne fie oferit ceva înapoi. De aceea, cei aflați în relații mai complicate sau dificile, pot simți în această perioadă tendința de a se retrage în interiorul lor și de a-și retrage afecțiunea față de partener/interlocutor dacă acesta nu le răspunde în mod similar.

Dacă există un ceva anume într-o relație de iubire care nu a fost adus la un numitor comun, se va relua tematic și iarăși ne vom lovi de el în viitorul imediat. Cel mai bine este să discutăm cu diplomație și tact cu partenerul de viață sau prietenii față de care am dezvoltat și acumulat niște nemulțumiri/tensiuni.

Foto fr si main: Imagine de Dee de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri