În ziua a doua a celei de a doua luni a toamnei, frumosul cer al nopții de octombrie va fi luminat de o Lună Nouă superbă, specială. Este dublată și de o eclipsă de soare puternică și răvășitoare, cu efecte care vor fi resimțite o bună perioadă de timp de acum încolo chiar dacă în emisfera nordică eclipsa nu va fi putea fi observată.

Toamna 2024 nu încetează să ne uimească cu magia și surprizele cosmice pe care ni le-a rezervat. În ziua a doua a celei de a doua luni a toamnei, frumosul cer al nopții de octombrie va fi luminat de o Lună Nouă superbă, specială. Este dublată și de o eclipsă de soare puternică și răvășitoare, cu efecte care vor fi resimțite o bună perioadă de timp de acum încolo chiar dacă în emisfera nordică eclipsa nu va fi putea fi observată.

Eclipsa de soare inelară care are loc pe 2 octombrie 2024 este cea de-a 18-a eclipsă inelară de soare înregistrată până acum în secolul al XXI-lea. Este o eclipsă de soare parțială care va fi vizibilă în anumite părți ale lumii precum Argentina, zona Oceanului Pacific, Mexic, Brazilia, America de Sud, Noua Zeelandă, Peru sau Fiji.

Începând chiar la nordul Ecuatorului în Oceanul Pacific, această eclipsă se va propaga spre sud și va traversa Patagonia, apoi va trece chiar la nord de insulele Malvine, pentru a sfârși în Atlanticul de Sud” – iată cum descrie wikipedia parcursul eclipsei de soare de pe 2 octombrie 2024.

Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă și Eclipsa de soare vor avea loc în semnul Balanței, un semn al armoniei, al relațiilor și al echilibrului guvernat de planeta Venus. Este momentul în care se încheie cicluri vechi (eclipsa de Soare) pentru ca în același timp să răsară noi posibilități și începuturi (Luna Nouă). Noile începuturi presupun reînnoire, dar și detașarea de trecut, ieșirea din zonele noastre de confort pentru a încerca să ne atingem potențialul maxim.

Foto: Jim Cumming /Shutterstock

Este o ușoară contradicție între energia blândă și calmă care invită la recalibrare și refocusare, pe care o inspiră semnul Balanței și energia mai turbulentă, intensă și ușor haotică cu care vine la pachet o eclipsă de Soare.

Eclipsele de soare în principal au acest rol de a ne zdruncina un pic viețile, de a produce mici cutremure în viețile noastre pentru ca apoi să le lumineze, aducând la suprafață lucruri care poate ne-au scăpat din vedere sau conștientizări puternice despre ce merge și ce nu în viețile noastre. Dacă suntem deschiși la minte și la suflet, le putem percepe ca pe niște oportunități fabuloase de a evolua, de a reflecta la ceea ce este cu adevărat menit pentru noi, de a aduce transformarea și schimbările pozitive în viețile noastre.

În timpul unei eclipse de soare, elementul neprevăzut își pune puternic amprenta. Putem fi luați prin surprindere în multe aspecte ale vieții noastre, însă având în vedere că Eclipsa va fi în semnul Balanței, noutățile pot veni dinspre tot ceea ce înseamnă relații – relații cu cei din comunitatea noastră, relațiile cu familie, parteneriate de tot felul, relația cu noi înșine sau chiar relația cu cariera noastră. Multe revelații, conștientizări, reglări karmice, modalități de a cultiva mai mult și mai bine echilibrul și pacea dintre noi și cei în jur sunt aduse în prim plan în această perioadă, poate într-un mod mai zbuciumat decât ne-am dori.

Eclipsa de soare a lunii octombrie poate aduce mari schimbări în viețile noastre și restructurare, dar dacă suntem aliniați cu noi înșine și cu ce se întâmplă în exteriorul nostru, lecțiile acestei eclipse pot fi mult mai ușor assimilate și integrate, ba chiar vom avea beneficii enorme de pe urma ei. Viețile noastre se pot îmbunătăți ulterior într-un mod în care nu am fi reușit fără această impulsionare cosmică.

Considerați eclipsa de Soare de pe 2 octombrie ca pe un instrument mai “ostentativ” și bombastic prin intermediul căruia universul încearcă să ne atragă atenția asupra acelor domenii ale vieții noastre în care este imperios să aducem schimbare. A ne complace pur și simplu nu mai funcționează! Și în loc să ne opunem schimbării, să încercăm să o implementăm, să schimbăm dinamici și coordonate prestabilite pentru a ne pune pe noi înșine în mișcare și a debloca aspecte importante ale vieții noastre.

Dacă apar tensiuni în dinamica noastră cu ceilalt, este bine să încercăm să le temperăm, să reflectăm asupra sursei de neînțelegeri, încercând totodată să găsim un numitor comun prin negociere și cooperare. Dreptatea nu este a nimănui în această perioadă sau… este de ambele părți așa că acceptați și varianta celuilalt și încercați să vă puneți în mintea și inima lui și totul va deveni brusc mai limpede și mai senin.

Foto: Kertu /Shutterstock

Pe de altă parte, este momentul pentru a nu mai fugi de probleme, ci pentru a le confrunta în mod direct, privindu-le drept în ochi. Nu treceți nici în extrema cealaltă, de a face ca celălalt chiar dacă nu sunteți de acord. Susțineți-vă punctul de vedere cu argumente, fără agresivitate, luați atitudine pentru acele lucruri în care credeți, încercând să acceptați și variantele și adevărurile celuilalt. După cum spuneam… adevărul este undeva la mijloc, pașii spre compromis trebuie făcuți în mod concomitent din ambele direcții.

Eclipsa de soare de pe 2 octombrie poate fi unul dintre acele evenimente cosmice de impact, menite să ne ghideze pe calea procesării emoțiilor noastre. Ce anume există acolo în interiorul nostru și nu ne mai este de folos și trebuie eliberat? Ce funcționează și ce nu funcționează în relațiile noastre cu ceilalți? Dacă ni s-ar oferi o altă cale de destin, am avea curajul să o alegem și să pornim pe ea? Suntem cu adevărat pregătiți de schimbare?

Însă odată trecută Eclipsa de soare, vom vedea că toată această zbatere și consum de resurse interioare au avut ca rol găsirea unor soluții viabile în relațiile, problemele și viețile noastre. Când toată agitația va trece, când vom trage linie, ne vom găsi viețile mult mai armonioase. Mai mult, această eclipsă de soare se va afla în conjuncție cu Mercur, planeta comunicării, ceea ce inseaamna că putem primi niște vești importante din partea unui partner, dar și mai multă claritate vizavi de relațiile și drumul nostru.

Foto fr si main: Igor Kovalchuk /Shutterstock


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri