13 Septembrie 2024 publicat în Horoscop 56 share-uri

Pe 18 septembrie, spectacolul cosmic este aproape complet: avem parte de o superbă lună plină, urmată imediat de o Eclipsă parțială de Lună. Din perspectiva astrologică, avem de-a face cu o Lună plină care are loc la 25 de grade în semnul Peștilor, o lunație puternică, care va deschide ciclul unor eclipse viitoare și va fi deschizătoare de drumuri. 

Pe 18 septembrie, spectacolul cerului este aproape complet: avem parte de o superbă lună plină, urmată imediat de o Eclipsă parțială de Lună. Din perspectiva astrologică, avem de-a face cu o Lună plină care are loc la 25 de grade în semnul Peștilor. Lunația este una puternică și va deschide ciclul unor eclipse viitoare, mai ales că este prima dintr-o serie de eclipse care au loc pe axa Pești/Fecioară și care va dura aproximativ 2 ani. Eclipsele din axa Pești-Fecioară vizează în primul rând vindecarea, sănătatea, credința, starea noastră de bine, dragostea necondiționată, dar și teme care țin de suflet și de emoții, de spiritual.

În plus, eclipsele deschizătoare al unui ciclul nu trec oricum, ci cântăresc mult din punct de vedere astrologic, având un impact deosebit. De aceea, ceea ce se va întâmpla în jurul acestei eclipse poate fi considerat un fel de previzualizare a ceea ce va veni cu ocazia eclipselor viitoare din 2025. Cei care au aspecte la 25 de grade în astrograma natală sunt destul de afectați de unele situații ce par imposibile (sau în care împăcarea nu este posibilă), dar și de sentimentele confuze ale celorlalți.

Chiar dacă eclipsele parțiale de lună nu sunt la fel de intense și dramatice ca cele totale și ele pot da naștere unor răsturnări de situații, unor oportunități sau unor circumstanțe imprevizibile. Practic, jocul astrologic în timpul unei eclipse de lună este al unei loterii sau al unei rulete rusești. Deși știi direcțiile și unele condiții, niciodată nu poți preconiza cu adevărat ce te așteaptă până când nu ești deja prins în vârtejul eclipsei.

Foto: BBen Heys /Shutterstock

Există această senzație că nu prea depinde de noi să putem controla lucrurile, dar putem munci mai mult pentru a controla ceea ce ține de noi în micul nostru univers, iar ceea ce este peste puterile noastre să lăsăm pe mâna divinității și a ghidării universului. Nu, manifestările prin intermediul a ceea ce credem noi că ne lipsește nu funcționează în această perioadă, mai ales dacă nu suntem aliniați la noi înșine sau dorințele ne sunt de natură egoistă în schema universală a lucrurilor.

Ceea ce poți face în timpul unei eclipse de lună (și vă sfătuim și pe voi să faceți cu ocazia Eclipsei lunare de pe 18 septembrie), este să îmbrățișezi cu inima deschisă tot ceea ce este pregătit pentru tine. Rezistența și a ne opune schimbărilor, într-o încăpățânare fixă, nu ne ajută sau servește cu nimic. Este momentul să curgem odată cu energia acestei lunatii și să ne lăsăm purtați de valul schimbărilor. Substraturile vieții ni se dezvăluie pe măsură ce o traversăm, altfel nu i-am gusta din plin misterul, oportunitățile noi și modurile în care putem evolua.

Având în vedere că zodia Peștilor este guvernată de semnul apei, emoțiile sunt mai delicate și mai intense în această perioadă, noi mai sensibili, nervii un pic mai întinși decât de obicei. Temele dureroase sau mai delicate care se tot repetă în această perioadă trebuie incluse într-un proces îndelungat și plin de răbdare al vindecării, le trebuie alocat mai mult timp pentru a le repara.

La rândul său, în faza de lună plină, luna este complet luminată, ceea ce înseamnă că ne apropiem cu pași repezi de apogerul unui ciclu lunar care vine la pachet cu mai multă claritate a intențiilor. Cu câteva zile înainte și după luna plină, ne pregătim să culegem roadele a ceea ce am cultivat cu câteva săptămâni înainte.

Sub lunația din Pești, suntem mai pregătiți ca niciodată să ne desprindem de trecut și de obiceiurile care ne țineau blocați și să ne eliberăm (emoțional și sufletește) de tot ceea ce ne ținea captivi. Fiți foarte atenți, fiindcă multe lucruri ascunse sau secrete pot ieși la suprafață în această perioadă, iar impactul adevărului sau al unor revelații poate fi unul greu de dus pe moment. Dar cu încredere și credință în suflet, unele adevăruri se pot dovedi a fi iluminatoare și eliberatoare. Putem avea acces la inspirații și la viziuni fără precedent în preajma Eclipsei lunare de pe 18 septembrie.

Foto: Imagine de Steve Bidmead de la Pixabay

De asemenea, ceea ce ni se revelează la un nivel subtil, dincolo de logică și rațiune (Peștii reprezintă un semn mistic, emoțional, profund ancorat în lumea subtilă și invizibilă), poate fi extraordinar, profund. Intuiția ne poate fi activată la un nivel fără precedent în această perioadă și să “simțim” efectiv care ne este calea, soluția, ce ni se potrivește cu adevărat.

Putem chiar accesa un alt tip de cunoaștere dacă suntem ancorați la intuiția noastră, iar intuiția în forma ei cea mai pură este un dar de la Dumnezeu. La polul opus, dacă nu ne dezvoltăm în mod corect intuiția de-a lungul timpului și nu apelăm la ea în mod corect acum, putem cădea în extrema cealaltă: a confuziei și a iluziilor căci Luna plină de pe 18 septembrie creează o conjuncție la 28 de grade în semnul Peștilor cu Neptun. Eclipsa de lună a lunii septembrie va crea și un aspect de sextil cu Uranus în Taur și Pluto în Capricorn.

Această energie a lui Neptun, planeta iluziilor și a compasiunii, va fi resimțită în mod intens și de aceea trebuie să ne explorăm mai bine lumea interioară, conectându-ne la toate emoțiile noastre (constientizându-le și pe cele tip umbră, negative) și explorând mai mult posibilitățile de a găsi un echilbru între ceea ce este real/ceea ce este pură fantezie.

Pică unele măști, ne paște riscul unor iluzii sau al demascării lor sau suntem somați să ieșim din “somnul” nostru și să ne trezim la propria realitate, acceptând că uneori chiar nu deținem toate răspunsurile. Să nu uităm nici că Luna plină are loc în Pești, ultimul semn al zodiacului, sugerând fie un sfârșit sau o închidere (ceva a ajuns la un final anume/finalizare în viețile noastre) sau ceva ne este adus la lumină, pentru a-l vedea așa cum nu l-am putut vedea până acum.

Foto fr si main: Imagine de janrye de la Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri