29 August 2024 publicat în Horoscop 40 share-uri

Toamna își deschide porțile într-un stil mare, cu o revigorantă Lună Nouă care are loc la 11 grade în semnul Fecioarei și care va crea un aspect de opoziție cu Saturn. Prin urmare, odată cu debutul lunii septembrie, vom resimți această energie înnoitoare a Lunii în Fecioară invitându-ne în mod deschis să facem curățenie în viețile noastre, jurul nostru și inimile noastre. 

Totodata, suntem somați și să aducem mai multă ordine acolo unde este nevoie pentru a face mai mult loc noului în viața noastră, chiar și în aspectele ei de zi cu zi și pe care le considerăm banale. Munca parcă ne înnobilează și ne stimulează în această perioadă. Ea nu mai pare o corvoadă, ci o modalitate de a ne îndeplini dorințele cât mai repede și a ne transforma obiceiurile comportamentale, joburile sau chiar sănătatea într-un mod mai optimist și mai armonios.

Vocea Fecioarei este una particulară și ne vorbește despre inteligență, un spirit analitic ieșit din comun, despre dorința de a ne servi nouă înșine și celorlalți, despre o mai mare conștientizare a rolului și a impactului nostru imediat în viețile noastre și în micile noaste comunități.

De aceea, energia Lunii Noi în Fecioară este una stimulantă și antrenantă, ea ne îndeamnă să lăsăm scuzele și motivele deoparte, să ne suflecăm mânecile și să ne punem pe treaba (MUNCĂ), indiferent de cât de dificilă ar fi această treabă. Luna Nouă în Fecioară ne aduce mai multă claritate în a înțelege care sunt acele aspecte din viața noastr în care trebuie să facem ordine, care sunt lucrurile (fizice și simbolice) de care trebuie să ne eliberăm.

Sub influența semnului Fecioarei, ne putem ușura mult taskurile și viețile făcând liste cu lucruri pe care le avem de făcut, de curățat sau de completat, bifându-le ulterior una câte una și mândrindu-ne cu micile noastre realizări. Pic cu pic se face marea… Iar dacă este nevoie, putem chiar interveni în rutina noastră, făcând modificări și schimbări care ne ajută să ne gestionăm mai bine și într-un mod constructiv situațiile pe care le avem în fața ochilor. Fecioara ne invită să avem grijă de noi înșine și de sănătatea noastră pe toate nivelurile: fizic, mental, emoțional și energetic, să fim mai conștienți de țelurile noastre, iar apoi să CULEGEM roadele muncii noastre.

Imagine de GrumpyBeere de la Pixabay

Perioada din preajma Lunii Noi în Fecioară este totodată prielnică pentru a ne implica în proiecte noi sau în proiecte care necesită o atenție sporită către detalii, o gândire mai analitică. Totodată, fiindcă Luna Nouă se află într-un semn de pământ precum Fecioara, banii, proprietățile, bunurile sau veniturile personale sunt teme care se vor relua periodic de-a lungul lunii septembrie, aspectele astrale adăugând imprevizibilul și elementul surpriză chiar și în acest aspect. Pentru unii, ca printr-o revanșă a sorții, câștigurile pot crește, în timp ce alții se pot trezi, ca într-o răsturnare de situații, că veniturile le sunt contestate sau chiar scăzute.

Suntem parcă mai inspirați și ideile noi curg către noi, chiar dacă pot există unele amânări ale implementării lor, blocaje care țin în mod deosebit de responsabilitățile pe care le avem față de ceilalți (familie, comunitate, job etc).

Cu toate acestea, Mercur retrograd va fi și el activ sub această lunație, iar în unele momente, oricând ne-am dori unele începuturi, lucrurile par a se mișca cu încetinitorul (sau mai încet decât ne-am dorit și preconizat noi), par mai departe decât dorințele noastre sau sunt bulversate de mici răsturnări de situații care nu au fost neapărat luate în calcul. Răbdarea și perseverența sunt cele două cuvinte cheie care ne pot aduce sentimentul de împlinire și liniștea chiar și în aceste condiții.

Mențineți-vă pe poziții, înarmați-vă cu răbdare și nu vă dați bătuți. Încercați să nu fiți prea aspri cu voi înșivă sau cu ceilalți, nici să nu vă grăbiți în a (vă) judeca și critica. Dacă aveți mai multă compasiune, înțelegere și toleranță pentru voi și pentru ceilalți, veți și reuși să găsiți soluții practice care să vizeze binele tuturor.

Totodată, după cum spuneam, Luna Nouă în Fecioară se va afla în opoziție cu Saturn, planeta responsabilității și a karmei, astrul asociat frecvent cu timpul, maturitatea și disciplina. Opoziția este și între emoții, intuiție și conexiune (inima, Luna Nouă) și rațiunea, simțul practic (mintea, Saturn). Sau se prea poate ca Saturn să ne atragă atenția asupra a ceva ce am tot amânat, dar care nu mai suportă să fie ignorat.

Cu Saturn activ, unele lecții, patternuri, declanșatori de situații sau provocări nu vor întârzia să apară în viața noastră sau chiar să ne preseze cu iminența lor, dar este important să ne asumăm cu toate seriozitatea responsabilitatea unor decizii și să ne amintim că puterea ne aparține, că nimic nu este atât de dificil încât să nu îi facem față cu brio. Iar dacă simțim că oricât am face nu este suficient, putem face un mic pas înapoi pentru a ne încetini ritmul și a ne conștientiza limitările. Energia noastră nu este inepuizabilă și trebuie investită doar în acele lucrurile care ne și servesc în prezent și în viitor.

Poate că Saturn ne mai aruncă când și când câte o mică provocare în cale, dar doar pentru a ne aminti cât de puternici suntem și cât de inventivi în a ne folosi resursele pe care universul ni le-a oferit în dar pentru a găsi cele mai bune soluții.

Foto fr si main: Imagine de zhi wei yu de la Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri