Pe 10 februarie este ultima Lună Nouă a Iernii, este în Vărsător – O energie cosmică radicală, despre Totul sau Nimic! Schimbări de direcții, noi începuturi și eliberarea de control și blocaje karmice

8 Februarie 2024 publicat în Horoscop 33 share-uri

Pe 10 februarie (ora 00:59, ora României), cerul nopții va fi luminat de o frumoasă Luna Nouă, simbol al sfârșitului și al începutului, un eveniment care din punct de vedere astrologic ne va deschide noi căi ale sufletului. Este ultima lună nouă a iernii și astfel ea închide un ciclu, dar în același timp ne introduce într-unul nou și ne pregătește pentru sezonul primăverii și al renașterii, dar și pentru a intra în noul an chinezesc al Dragonului. Da, ca într-un magic și frumos dans cosmic, Luna Nouă de pe 10 februarie coincide cu debutul Noului An chinezesc, ceea ce ne spune enorm despre energia acestei Luni noi.

Din perspectiva astrologiei, Luna Nouă de pe 10 februarie pică la 20 de grade în zodia Vărsător, un semn profund umanitar, conectat la ceilalți și la vibrația socială colectivă. În perioada de dinaintea și de după acestui eveniment, suntem încurajați să încercăm drumuri noi, să ne găsim calea către libertate și să ne eliberăm de tot ce ne ține sufletul încătușat (da, vorbim de relații, de persoane, atașamente, situații sau niște patternuri cărora trebuie pur și simplu să le dăm drumul.

Vărsătorul nu cunoaște o cale de mijloc, pentru el este totul sau nimic așa că această detașare sau rupere a unui ciclu karmic poate fi resimțită ca dură sau bruscă și poate face ca unele răni să supureze din nou sau să simțim că nu suntem suficient de buni, de merituoși sau că nu am făcut suficient în niște direcții/ condiții date. Dar este atât de necesară și cathartică în schimb, purificatoare…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Este datoria voastră, dragii noștri, ca în această perioadă să vă cruțați pe voi înșivă, să alegeți o altă cale, să faceți lucrurile diferit de data aceasta, să încercați noi lucrurile, să intrați în noi comunități sau grupuri de oameni, să preluați inițiativa și să acționați într-o altă direcție, să spuneți da unor noi începuturi, dar să o faceți cu mai multă blândețe și iubire față de voi înșivă de data aceasta. Amintiți-vă că nu suntem rănile nostre, nici experiențele noastre, nici atașamentele sau dependențele noastre, nici trecuturile noastre, ci ce am învățat din ele așa că să ne folosim de această superbă energie și să ne detașăm de rănile noastre.

Lecția adusă de Vărsător în această perioadă este aceea că ne suntem datori să ne revitalizăm sufletul și să ne reînsuflețim viețile, să aducem un suflu nou în ele chiar dacă acest lucru înseamnă pur și simplu să ieșim din zona de confort și să facem lucrurile altfel sau diferit. Dacă avem o șansă să facem niște progrese vizibile sau niște schimbări cu adevărat revoluționare pentru viețile noastre, acum este momentul.

Foto: lofi background /Shutterstock

O Lună Nouă în Vărsător are avantajul că are o fabuloasă energie, o vibrație care ne îmboldește să căutăm soluțiile cele mai necăutate pentru problemele noastre, să gândim în afara cutiei. Culmea este că, atunci când suntem deciși să implementăm niște schimbări, parcă întreg universul contribuie și el la această transformare. De aceea, să nu fiți uimiți dacă veți primi chiar semne sau veți trăi niște sincronicități/coincidențe bizare, poate le veți vedea chiar repetitiv în vise. Energia aceasta non-conformistă și vizionară a Vărsătorului se manifestă în cele mai neobișnuite și interesante modalități, aducând cu sine o nouă viziune și o undă de optimism.

Mai trebuie să menționăm și prezența vibrantă și puternică a lui Uranus în contextul acestei Luni Noi în Vărsător, ceea ce aduce un element de impredictibilitate și nesiguranță în peisaj, dar și spirit de rebeliune, schimbări rapide de direcții, încăpățânare și refuzul de a privi lucrurile din mai multe unghiuri, un fel de îngustime a minții, ca și aspecte extreme. Dar să ne concentrăm pe partea bună a acestui careu a Lunii Noi cu Uranus. Ne provoacă să fim mai determinați și mai concentrați ca niciodată și știm că Vărsătorului îi lipsește de multe ori această latură și are tendința de a se disipa în o mie de direcții.

S-ar putea ca noi să fi planificat totul în cel mai mic detaliu, dar ceva neașteptat să strice în mod abrupt această ordine aparentă, să schimbe lucrurile, să le facă să fie altfel decât le-am conceput noi, dar tot răul spre bine. Nu avem niciodată controlul absolut și atunci când apar schimbări neprevăzute, este bine să ne reconfigurăm și, asemenea apei din urciorul Vărsătorului, să curgem odată cu schimbarea, să fim flexibili, să nu le legăm de nimic cu totul căci totul se poate schimba la un moment dat, este legea vieții.

Dacă reușim să ne lăsăm purtați de valul evenimentelor și să nu ne lăsăm tulburați, am putea descoperi niște oportunități acolo unde ne-am fi așteptat cel mai puțîn. Crizele pot fi de fapt niște noi porți de transformare și evoluție, chiar și de progres acolo unde am tot amânat să îl facem. Atunci când ne destabilizam într-o anumită direcție, reușim în cele din urmă să ne recâștigam balansul, iar atunci când ne vom vedea din nou în punctul de echilibru, vom vedea că de fapt am făcut loc pentru ca ceva nou să vină în viețile noastre. Când am încheiat ceva, am creat de fapt loc și spațiu pentru altceva.

Este intensificat sentimentul de apartenență la un grup sau o comunitate în această perioadă de aceea nu ezitați să socializați cât mai mulț și să vă angajați în schimburi de idei. Ne simțim revigorați în această perioadă când ne reconectam cu rădăcinile noastre, cu căminul nostru, cu familia sau chiar cu comunitatea în rândul căreia trăim. Valoarea prieteniei adevărate este mult mai prețioasă decât ne-am imagina, uneori este chiar salutară și salvatoare. A acorda o mână de ajutor în această perioadă sau a-l primi, într-o fel în care nu te-ai fi așteptat, este și el un semn divin și o formă de iubire din partea noastră și din partea celorlalți.

Zodiile care sunt cel mai puternic impactate de această energie a Lunii Noi în Vărsător sunt cele din semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), dar și acele persoane care au în astrograma natală planete importante situate la 17-25 de grade în semnele fixe.

Foto fr si main: Digitalartcommercial /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri