26 Ianuarie 2024 publicat în Horoscop 467 share-uri

Pe 23 ianuarie, Venus a părăsit semnul Săgetătorului și a intrat în cel al Capricornului, unde va rămâne până pe 16 februarie. Sub acest aspect astral care va dura o bună perioadă de timp, se schimbă un pic dinamica relațională, Venus în Capricorn aducând mai multă luciditate și înțelegere asupra a ceea ce ne dorim. Tranzitul lui Venus în Capricorn poate fi extraordinar de clarificator și ne poate ajuta să ne stabilim clar prioritățile și etapa/punctul în care ne aflăm într-o relație, într-o situație de viață sau în îndeplinirea visurilor noastre.

Venus este planeta iubirii, a iubirii și a relațiilor în astrologie (nu doar a celor romantice, ci și a relațiilor noastre cu posesiunile materiale și banii), iar Capricornul, zodie cardinală de pământ guvernată de Saturn, este ambițioasă, dedicată, muncitoare, organizată, serioasă, cu un simț al datoriei foarte bine dezvoltat. Pe măsură ce Venus se va mișca în semnul Capricornului în săptămânile următoare, suntem invitați să ne privim ideile, creațiile, banii, iubirile noastre printr-o lupă sinceră a iubirii, practică, plină de iubire și blândețe, să ne ocupăm și de aspectele mai practice ale relațiilor (precum finanțele unui cuplu, obiectele și planurile în comun, gradul de compatibilitate, siguranța materială etc)..

Sub acest aspect care va dura o bună perioadă de timp, se schimbă un pic dinamica relațională: Venus în Capricorn aduce mai multă structură și strategie în privința a ceea ce ne dorim și ne ajută să ne stabilim clar prioritățile și etapa/punctul în care ne aflăm într-o relație, într-o situație de viață sau în îndeplinirea visurilor noastre. Odată ce totul devin clar, ne va fi și mult mai ușor să atragem și să implementăm ceea ce ne dorim în viețile noastre.

Venus în Capricorn aduce mai multă maturitate, calitate și responsabilizare în ceea ce privește relațiile noastre (și nu doar cele interumane, ci și relația noastră cu banii, cu invesțiile noastre, cu plăcerile noastre, cu munca noastră, cu valorile personale etc), mai multă precauție și reținere – timpul devine deodată un bun tare prețios pe care nu îl mai oferim oricum și oricui, ci selectiv, iar iubirea și compasiunea valori în care investim cu înțelepciune. Sub acest aspect astral, devenim mai serioși în privința relațiilor noastre – doar investim în ele bucăți serioase din timpul, energia și resursele noastre emoționale.

Foto: bodrumsurf /Shutterstock

Capricornul nu se lasă amețit de vorbe frumoase, el are nevoie de structură chiar și în iubire, așteaptă devotament, implicare, loialitate și să se poată baza pe cel de lângă el. Simplele cuvinte și promisiuni nedublate de fapte și acțiuni sunt pentru el un motiv de a-și reevalua serios și dramatic relația. Cum ne prețuim pe noi înșine? Ce prețuim la ceilalți?

În această perioadă, vedem iubirea și relațiile dintr-o perspectivă mai pragmatică și mai rațională, înțelegem foarte bine care ne sunt nevoile adevărate și reale, ce funcționează și ce nu în relațiile, parteneriatele și afacerile noastre, ne conștientizăm mai bine potențialul și valoarea. Încrederea în celălalt devine cu adevărat atrăgătoare în această perioadă, iar în parteneriate, la locul de muncă și în afaceri este vizată consolidarea interacțiunii umane.

Nemulțumirile legate de munca sau câștigurile noastre sunt analizate și ele și, acolo unde este cazul, ne suflecăm mânecile și ne apucăm de schimbări serioase în carieră și în vindecarea relației noastre cu resursele. Merităm mai mult și vom obține prin muncă proprie ceea ce merităm, nu mai este loc de pierdut timpul, de auto-victimizare și de a aștepta ca norocul să ne pice din cer.

Demersurile și acțiunile pentru a ne valorifica câștigurile se cer inițiate și este un moment extraordinar pentru a ne organiza, planifica și evalua realitatea financiară așa cum este ea. Este momentul și pentru a comunica deschis și sincer cu persoana iubită care ne sunt așteptările romantice și cele care țin de responsabilități și angajamente. Unii dintre noi formează conexiuni puternice în această perioadă cu persoane care îi pot propolsa sau aduce mai aproape de visurile și țelurile lor sau fac niște investiții pe termen lung pentru a-și asigura un viitor mai stabil.

Venus în Capricorn pune sub lupă majoritatea contextelor noastre relaționale și, dincolo de a viza aspectul romantic neapărat, acest tranzit este aici ca să corecteze într-un mod pragmatic și rațional pașii greșiți pe care i-am amânat sau nu i-am făcut deloc pentru a crea acele relații pe care ni le dorim, care să ne aducă sentimentul de împlinire, abundență și satisfacție pe toate planurile. Venus în Capricorn aduce mai multă claritate și pragmatism în viețile noastre, ne este mai ușor să vedem și să înțelegem care sunt acele condiții de bază pe care trebuie să le accesăm pentru a aduce mai multă siguranță și stabilitate în viețile noastre.

Acest tranzit lucid al lui Venus în Capricorn ne poate face să vedem mai clar și care ne sunt limitele în relații, care sunt și limitele celorlalți, de ce unii dintre noi întâmpină anumite blocaje sau probleme atunci când vine vorba de angajamente și asumarea unor responsabilități în contextul unor relații, care sunt rănile și temerile din spatele lor sau de ce alții au tendința de a prelua responsabilități și poveri care nu sunt ale lor.

Pe 6 februarie, Venus va crea un aspect de careu cu Nodul Nord în Berbec și Nodul Sud în Balanță, provocându-ne să ne depășim vechile obiceiuri comportamentale sau patternuri karmice care nu mai funcționau pentru noi și care ne țineau deoparte de nevoile și dorințele noastre reale. Un pic de atenție în jurul acestei date când pot avea loc anumite descărcări karmice, întâlniri neașteptate ale destinului sau unele schimbări subite în coordonatele conexiunilor noastre.

Impactul cel mai puternic îl va avea tranzitul lui Venus în Capricorn asupra acelor persoane care au în harta natală pe Venus în Capricorn și asupra celor cu planete personale în semnele cardinale.

Foto fr si main: Vaclav Taus /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri