20 Decembrie 2023 publicat în Horoscop 399 share-uri

Pe final de an, și mai exact pe 22 decembrie 2023, Soarele va intra în semnul Capricornului și va rămâne aici până pe 20 ianuarie 2024. Visați măreț, visați mult și îndrăzniți să faceți pași în direcția dorințelor voastre! Soarele în Capricorn aduce mai multă maturitate și autodisciplină și ne ajută să re(găsim) sensul vieții noastre și să ne așezăm viitorul pe niște coordonate mai stabile și sigure.

Pe final de an, și mai exact pe 22 decembrie 2023, Soarele va intra în semnul Capricornului și va rămâne aici până pe 20 ianuarie 2024. Deși perioada Crăciunului nu pare a fi tocmai o perioadă în care să ne îmbrăcăm cu această energie telurică, proactivă și muncitoare a Capricornului și suntem mai dornici ca niciodată să lăsăm deoparte, chiar și pentru o scurt timp, responsabilitățile și grijile deoparte, ne vom bucura totuși din plin de stabilitatea și seriozitatea aduse de această zodie. Mai mult, ne putem lăsa călăuziți de ea în direcțiile noastre de viață încă de la începutul anului viitor.

Atunci când vibrația înaltă și totodată mai degajată a Sărbătorii Crăciunului este încununată de energia mai pământeană a Soarelui în zodia Capricornului, visurile noastre pot deveni mult mai ușor realitate și țelurile noastre mult mai ușor de atins. Chiar și cei care se simțeau descurajați, deznădăjduiți și nici măcar nu îndrăzneau să viseze, vor vedea că le este mult mai ușor să atingă orizontul speranței din nou, să creadă, să încerce, să își stabilească noi planuri și noi țeluri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Nu există un moment mai bun decât această perioadă pentru a ne gândi unde vrem să mergem, cum vrem să mergem, să facem planuri solide, palpabile, pe care apoi să le urmăm pas cu pas până am ajuns la destinația noastră.

Dacă ne simțim visători sau “împrăștiați” în această perioadă, ne este mai greu să ne canalizăm energia într-o direcție sau alta, suntem confuzi în anumite privințe sau decizii, au rămas lucruri pe care nu le-am finalizat sau echilibrat, dorințe care nu s-au concretizat și la care ne gândim frecvent, dar pentru care încă nu am demarat acțiuni concrete, pe măsură ce anul se pregătește să își facă triumfal închiderea și să iasă din scenă și ne binecuvântează cu tranzitul Soarelui în Capricorn, ne realiniem și noi mai bine cu noi înșine.

Foto: A Stock Studio /Shutterstock

În perioada 22 ianuarie – 20 decembrie, Soarele în Capricorn aduce mai multă maturitate și autodisciplină și ne ajută să re(găsim) sensul vieții noastre sau să găsim un sens căii pe care dorim să o urmăm. De asemenea, există mai multă claritate și transparență în privința dorințelor noastre, depășind stadiul de dorințe secrete… Începem să vorbim despre ele, le vedem concretizându-se în mintea noastră, le împărtășim celorlalți, poate și pentru a avea parte de know-how-ul și înțelepciunea alora. Să nu uităm nici că semnul Capricornului este o zodie a ambiției și a responsabilității, care nu se dă înapoi din a face munca și ceea ce trebuie pentru a ajunge acolo unde își dorește.

Acolo unde nu există o structură solidă și consistentă, ne înarmăm cu forță, curaj și determinare ca să o construim căci ne dorim o ancoră care să ne mențină pe terenuri stabile. Capricornul nu prea lasă nimic la voia întâmplării… Îi place ordinea, se simte confortabil atunci când știe că ce face are un sens, când urmează un plan concret, când planurile pe care le țese au potențialul de a deveni tangibile.

Energia acestui tranzit a Soarelui în Capricorn este și una a înțelepciunii. Deși în această perioadă privim lucrurile dintr-un unghi mai matur, mai serios și mai responsabil, nici nu forțăm lucrurile, nici nu le grăbim, ci le ghidăm să se întâmple. Cu alte cuvinte, nu ne mai este teamă să preluăm frâiele propriei vieți și controlul asupra ei, ne dedicăm unui scop, ne revendicăm un drum, așteptăm cu nerăbdare să ni se îndeplinească un vis (și punem umărul între timp la împlinirea lui).

Dacă avem munți de urcat pentru a ajunge acolo unde știm și am înțeles că trebuie să o facem, nu o vom evita să o facem. Chiar dacă totul începe momentan la nivel mental, la nivel de idee, cu o dorință care nu ne da pace și este prezentă deseori în mintea noastră, vom începe să plantăm curând pe un teren fertil și semințele acestora. Treptat, dar sigur, poate pe căile noastre știute (căci Capricornului îi plac cărările bătătorite și tatonate), sosim la destinație.

Chiar dacă momentan nu este momentul marilor riscuri și al deciziilor impulsive, schimbările dorite pot avea loc. Tranzitul acesta al Soarelui în Capricorn ne încurajează într-un stil mare să avem grijă de viitorul nostru, să ni-l așezăm pe niște coordonate mai sigure. Este important să ne luăm visurile de mână, să privim bine la ele și cu înțelegere și să muncim pentru a le îndeplini.

Foto fr si main: kmls /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri