Venus este în Scorpion până pe 29 decembrie: Spectacol astrologic cu o energie puternică în iubire! Transformări în relațiile de iubire, sunt posibile unele reîmpăcări karmice

14 Decembrie 2023 publicat în Horoscop 40 share-uri

Merită să aducem în centrul atenției energia fabuloasă pe care o imprimă lunii decembrie tranzitul lui Venus în Scorpion. Până la sfârșitul lunii și al anului 2023 resimțim această energie mai ales la nivelul relațiilor și al conexiunilor noastre de zi cu zi, unde Venus în Scorpion aduce mai multă profunzime, pasiune și stabilitate, dar și schimbări, răsturnări de situații sau chiar transformări și metamorfozări impresionante.

Încă de pe 4 decembrie, Venus a început un nou tranzit astral, ieșind din semnul Balanței și intrând în semnul Scorpionului, unde va rămâne până pe 29 decembrie. Poate un pic tardiv, dar merită să aducem în centrul atenției energia fabuloasă pe care o imprimă lunii decembrie tranzitul lui Venus în Scorpion. Până la sfârșitul lunii și al anului 2023 resimțim această energie mai ales la nivelul relațiilor și al conexiunilor noastre de zi cu zi, unde Venus în Scorpion aduce mai multă profunzime, pasiune și stabilitate, dar și schimbări, răsturnări de situații sau chiar transformări și metamorfozări impresionante.

Venus în Scorpion pune lumina reflectoarelor asupra complexității relațiilor noastre și nu pleacă de aici până nu le conștientizăm valoarea, sensul, adâncimea – acolo unde există. Unele relații sau chiar parteneriate sunt supuse unor teste sau probe din partea astrelor pentru a explora și alte dimensiuni ale acelor relații, dar și pentru a accelera evoluția personală și o reevaluare a modului în care ne purtăm cu ceilalți, și mai ales cu acele persoane care sunt aproape de sufletul nostru.

Suntem fericiți atunci când și cei de lângă noi sunt fericiți, când bucuria Sărbătorilor de iarnă este împărtășită cu cei la care ținem. Trebuie să menționăm că pentru unele persoane, acest tranzit poate fi echivalent cu reluarea unei relații din trecut, printr-o resuscitare a ei, prin soluționarea tocmai a acelor probleme care în trecut o făceau nefuncțională. Putem astfel vorbi de o reînviere spectaculoasă a unei conexiuni mai vechi, de vindecarea și transformarea ei, mai ales dacă în acel caz a fost vorba de o legătură între suflete pereche sau o legătură karmică care încă nu s-a consumat. Un angajament asumat în această perioadă are mare valoare și impact.

Foto: NASA images /Shutterstock

Pe de altă parte, acolo unde am stabilit relații sau interacțiuni superficiale, chiar și la nivel profesional sau în businessurile noastre, ne simțim nefericiți dacă le întreținem în această perioadă fără ca ele să nu ne aducă un plus de valoare, un plus de simțire, fără să atingă ceva în sufletul nostru sau să nu ne stârnească emoții, trăiri, idei sau chiar gânduri puternice. Scorpionul are nevoie de stimulente mentale în preajma sa, nu poate funcționa oricum.

Totodată, să fim atenți și la reversul medaliei și la aspectele negative pe care le poate aduce în prim plan ciclul lui Venus în Scorpion. Ne dorim și tânjim după sentimente puternice, intense, care să ne mistuie și să ne facă să ne simțim vii, dar suntem conștienți că astfel de emoții pot însemna și o ardere prea rapidă a resurselor noastre emoționale și energetice?

Poate simțim în această perioadă o atracție și față de persoanele misterioase, originale sau ieșite din tipar, care poartă acea aura a suferinței asupra lor și să nu înțelegem de ce această fascinație. Da, putem stabili conexiuni cu ele, le putem ajuta atât cât ne stă în putință, ba chiar ne putem îndrăgosti de ele, dar aveți grijă ca din prea multă simțire să nu le luați poverile sau poveștile de viață asupra voastră, încărcându-vă energetic mai mult decât puteți duce.

Desigur, Venus în Scorpion are în vedere și relația noastră cu bani și resursele împărtășite, are legatură și cu ideea de putere, cu bucuriile de factură materială, cu imaginea de sine și încrederea în sine. În consecință, Venus în Scorpion poate aborda teme transformatoare și în ceea ce privește finanțele noastre, ne putem vindeca chiar relația noastră cu banii în zilele acestui tranzit astral.

În a doua jumătate a lunii, în jur de 20 decembrie, Venus în Scorpion va crea o opoziție cu Uranus (în Taur), urmând ca mai apoi să formeze un sextil cu planeta Pluto, care este și astrul guvernator al Scorpionului. Suntem tentați să spunem sau auzim la rândul nostru lucruri care ne pot șoca, ne aruncăm cu capul înainte în unele decizii sau pericole fără a evalua bine în prealabil consecințele acțiunilor noastre. Neptun în conjunctură cu Venus pe 25 decembrie va îmblânzi însă atmosfera astrală și va aduce acel strop de magie, speranță și visare specific Sărbătorilor de iarnă.

Scorpionul nu se ferește însă să aducă nici alte teme extreme sau ascunse în prim plan, subiecte controversate, secrete, tabuuri și de aceea, ca să facem din acest tranzit unul folositor nouă, este important să rămânem deschiși, sinceri și autentici în timpul acestui ciclu, mai ales atunci când simțim că totul este prea intens, prea mult pentru noi sau total copleșitor.

Energia Scorpionului în Venus se poate manifesta ocazional și sub forma crizelor de gelozie și posesivitate și este important să ne menținem luciditatea emoțională în această perioadă, să menținem o dinamică sănătoasă și echilibrată a relațiilor noastre, oferindu-i celuilalt libertatea propriilor alegeri și oferindu-i spațiul necesar pentru a le face.

Foto fr si main: Warm_Tail /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri