21 Iunie 2023 publicat în Horoscop 197 share-uri

Neptun, planeta viselor, a iluziilor a a deziluziilor, planeta asociată cel mai frecvent în astrologie cu spiritualitatea și lumea subtilă de dincolo de nevăzut, cu intuiția, idealurile și compasiunea, va intra în mișcare retrogradă în semnul Peștilor începând cu data de 20 iunie. Va rămâne aici până pe 6 decembrie 2023 și va marca începutul unui tranzit important și notabil în care suntem invitați să ne explorăm lumea interioară mai mult și să ne aprofundăm capacitatea noastră spirituală de înțelegere și percepție.

Influența sa este resimțită și mai puternic întrucât retrogradarea lui Neptun are loc chiar într-o zodie pe care o guvernează în mod natural– Pești, dar nu este un tranzit care să tulbure prea mult apele întrucât Neptun petrece în fiecare an, timp de jumătate de an, în mișcare retrogradă. Prin urmare, schimbările aduse de un Neptun retrograd sunt mult mai subtile decât cele cauzate de alte planete. De obicei, acestea ne determină să ne concentrăm mai mult pe ceea ce contează din prezentul nostru, să ne stabilim mai bine sistemul nostru de valori și obiective și să îi rămânem fideli, să ne angajăm mai mult în propriul viitor, într-un mod mai ancorat și mai realist, fără a mai fugi sau fără a ne mai uita în trecutul nostru cu nostalgie și regrete.

Neptun retrograd în Pești ne poate face să ne simțim uneori și confuzi sau să ne scufunde într-o stare de visare în această perioadă, dar în același timp să experimentăm anumite senzații și trăiri care să ne aducă înapoi cu picioarele pe pământ și să ne determine să ne întrebăm care sunt acele lucruri pe care dorim să le experimentăm cu adevărat în viețile noastre. Foarte adesea, în timpul unui Neptun retrograd cade voalul iluziilor. Sunt expuse unele iluzii, fantezii sau autominciuni de care ne-am agățat din diverse motive, determinându-ne să vedem lucrurile dintr-o perspectivă mai clară și mai obiectivă.

Neptun retrograd în Pești ne invită să ne debarasăm de propriile iluzii și să ne creăm un scut de protecție împotriva înșelăciunii și a dezamăgirilor, să ne dăm jos ochelarii roz prin care ne uităm la realitate și să o privim drept în față, fără filtre, negări sau deformări. Realitatea de dincolo de propriile fantezii este cea care contează în această perioadă. Desigur, dincolo de măști și de straturi se află realitatea adevăratelor noastre visuri și dorințe, iar acestea se cer onorate pentru ceea ce sunt.

Foto: GogOfVector /Shutterstock

Dacă realitatea nu se aliniază deloc cu dorințele și proiecțiile noastre, poate că este timpul să le reevaluăm și readaptăm treptat la propria realitate. Care dintre viziunile noastre legate de realitate au și un fundament solid în realitate și care se îndreaptă către deziluzie și amăgire? Ce drum să alegem pentru a fi împăcăți cu noi înșine? Ce rămâne la stadiul de vis și ce are șanse să se transforme în posibil și să conveargă și în realitate? Care sunt acele domenii ale vieții noastre în care ne autosacrificăm sau idealizăm în mod nefondat/nerealizat o persoană/o situație? – acestea sunt doar câteva dintre întrebările cheie pe care Neptun retrograd ne va provoca să le abordăm.

Zodiile care vor fi cel mai mult influențate de Neptun retrograd sunt semnele mutabile precum Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești. “Neptun le invită pe aceste zodii să își analizele speranțele și visurile și să înceapă să acorde mai multă atenție acolo unde atenția lor este risipită, acolo unde își pierd concentrarea asupra idealurilor lor, acolo unde se pot păcăli pe ei înșiși sau pe alții”, spune astrologul Maria Sofia Marmanides pentru https://www.popsugar.co.uk.

Foto: NASA images /Shutterstock

Pentru a ne feri de unele înșelăciuni în această perioadă este necesar să intrăm mai mult în contact cu propria intuiție și conștiința superioară, iar dacă ne lăsăm călăuziți de această energie neptuniană ne vom conecta ușor la propriul ghid interior. De asemenea, această perioadă cu Neptun retrograd în Pești poate fi marcantă și notabilă mai ales pentru acele persoane care trăiesc prinse sau blocate în unele ideologii nefondate, dar și pentru acele persoane care au apelat la unele din viciile sau dependențele neptuniene pentru a evada din realitate sau a nu confrunta un adevăr.

Ancora acestor persoane și a noastră, a tuturor, ar trebui să fie în acest caz o mai bună conștientizare a propriei lumi și a lumii celorlalți, o abordare mai logică, mai realistă și mai pragmatică asupra unor situații de viață, setarea unor limite acolo unde simțim că ne sunt încălcate sau că nu mai putem (chiar și atunci când vine vorba de iubirea necondiționată sau pentru unii membri ai familiei), acceptarea unor adevăruri sau situații drept ceea ce sunt și concentrarea pe găsirea unor soluții viabile pentru probleme în loc de a încearca să evadăm și să fugim de propria realitate. Așadar, să nu mai negăm unele realități, oricât de neplăcute ar fi, ci să le privim drept în ochi, pentru a le putea depăși și rezolva.

Neptun în Pești poate aduce totodată și unele vise revelatorii, premoniții sau senzații neașteptate de deja-vu, descoperirea unor secrete sau lucruri ascunse și ne invită să facem curățenie printre dorințele, visurile, fanteziile și manifestările pe care ni le dorim în viețile noastre. Cât ne permitem să visam și cât lăsăm să se îndeplinească, acționând pentru a-l transpune în realitate? Neptun este totodată și o planetă a profunzimii. Un aspect pozitiv al acestui tranzit retrograd neptunian este acela că ne oferă suficient timp (câteva luni bune) pentru a reflecta la ceea ce ne dorim de la un nivel al sufletului pentru ca atunci când Neptun va intra în mișcare directă să acționăm pas cu pas, cu răbdare și iubire, înspre realizarea visurilor noastre.

Foto fr si main: Cristina Conti /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri