8 Iunie 2023 publicat în Horoscop 73 share-uri

Pe data de 5 iunie 2023, Venus a intrat în zodia Leului și va rămâne aici o perioadă îndelungată de timp, până pe 10 octombrie 2023, de aceea acest aspect astral ne va influența pe fiecare dintre noi. Călătoria lui Venus în Leu este una de câteva luni așa că ne așteaptă o vară înfocată a iubirii magnifice și grandioase, a strălucirii de sine și a pasiunii, o vară în care lumina interioară își caută mai mult spațiu pentru a ieși la suprafață.

Leul este o zodie a inimii, iubește trăirile intense, succesul, viața, să simtă, să obțină, să dețină. Vor fi perioade când va intra și în mișcare aparent retrogradă (23 iulie – 4 septembrie) și ne va pune sub semnul întrebării unele din relațiile noastre și ceea ce credeam noi că este iubire, dar vom aborda aceste aspecte ale retrogradării lui Venus în Leu în materialele viitoare.

Venus reprezintă relațiile, iubirea, dar și bucuria și plăcerea de a trăi. Este frecvent asociată cu frumosul, cu artele, cu tot ceea ce aduce valoare în viețile noastre. Atunci când planeta iubirii și a armoniei își începe periplul într-un semn de foc precum este Leul, încrezător, curajos puternic și pasional, în cosmos este eliberată o energie transformatoare, creativă și plină de vitalitate care ne permite să ne explorăm mai mult eurile noastre creative, să ne exprimăm mai vocal adevăratele noastre sentimente și dorințe, să ne dorim să trăim iubirea pasional, romantic, cu scene, gesturi declarative sau declarații teatrale, ușor dramatice, ostentative, care să sublinieze ceea ce simțim și se revarsă din preaplinul trăirilor noastre.

Foto: david.costa.art /Shutterstock

Venus în Leu aduce o energie mai pregnantă, mai încrezătoare, mai plină de îndrăzneală, mândrie, demnitate, deseori scoțând în evidență egoul și orgoliile, dar și dorința noastră de a străluci cu orice preț, oricând, oricum, mai ales de a ne simți validați, văzuți, auziți, respectați și tratați ca niște regi/regine de partenerul de viață sau de colaboratorii noștri de afaceri/de muncă. Nu ne dorim deloc să stăm în banca noastră în această perioadă, vrem să fim remarcabili, să arătăm ceea ce putem, să ne simțim speciali (sau alții să ne facă să ne simțim speciali), să ieșim cu ceva în evidență.

Când Venus în Leu va crea o opoziție cu Pluto, planeta transformării, în Vărsător, am face bine să ne purtăm totuși cu mai multă atenție și precauție în interacțiunile noastre, asigurându-ne că rămânem vigilenți, raționali și calmi când vine vorba de a ne exprima unele puncte de vedere. Să nu ne angajăm în crearea sau amplificarea haosului în jurul nostru, iar dacă ne exprimăm dorințele să o facem fără a răni alte inimi din dorința de a o alina pe cea proprie căci acest lucru nu va întâmpla, ci va accentua anumite conflicte sau împrejurări toxice. Aceasta poate fi însă, pentru unii dintre noi, un prilej de a ieși din niște situații de viață blocante sau relații complicate și de a ne debloca destinul.

Să nu uităm că Leul are totodată și o inimă generoasă, mare și caldă, poate fi mândru, afectuos și extravagant, dar și plin de onoare și demnitate. Leul adoră să se exprime, să tachineze, să exploreze relațiile sale așa că energia iubirii poate fi una jucăușă în această perioadă pentru mulți dintre noi, în timp ce pentru alții poate fi plină de provocări și dezamăgiri – să avem sentimentul că nu putem fi iubiți de celălalt așa cum ne-am dori noi, că nu suntem suficient pentru el, că am oferit prea mult din noi fără să ne asigurăm că am primit în egală măsură din celălalt, că am avut, poate, așteptări prea mari de la persoana iubită/să constatăm că celălalt nu este la înălțimea piedestalului pe care l-am ridicat noi – și astfel să intervină dezmagirea sau unele căderi/rupturi de relații (mai ales cele care nu erau clădite pe sentimente solide, profunde).

Leului îi place totodată să aibă un stil de viață exuberant, deseori luxos, și să se dedea plăcerilor sale, dar vă sfătuim să nu puneți lăcomia sau bunăstarea materială deasupra celei sufletești.

Foto: Outer Space /Shutterstock

Venus în Leu aducă mai multă culoare și zgomot în viețile noastre, un strop de dramatism, căci cere spectacol și prim plan, tânjește după râsete, mici plăceri, dorințe îndeplinite. Cu înfocatul Marte care se alătură și el lui Venus în Leu în luna iunie, putem vorbi de o sporire a încrederii în sine și a stimei de sine, de o reevaluare a misiunilor indiduale, de o reconectare cu chemările sufletului nostru cele mai profunde, cu o dorință riguroasă de a vorbi pentru noi dintr-un loc al siguranței de sine, în care știm cine suntem sau dorim să aflăm mai multe despre ce putem fi.

Ca aspecte extreme ale tranzitului lui Venus în Leu și care pot fi de asemenea scoase în evidență în această perioadă putem vorbi și de o nevoie exacerbată de atenție și validare (deși de cele mai multe ori și sub alte aspecte astrale perfect justificată), extravaganțe financiare și inutile, iar adeseori și excese alimentare sau legate de satisfacarea anumitor plăceri (mâncare, shopping etc), uitând de limite, moderație și echilibru. Venus în plus poate declanșa și anumite probleme în cuplu sau în relațiile interumane legate de egocentrism, egoism, incapacitatea de a onora anumite responsabilități în cuplu din cauza concentrării asupra propriilor nevoi și dorințe în detrimentul celui de lângă noi, ruperea acelei balanțe firave între a dărui și a primi, narcisism, spectacol doar de dragul artei ceea ce poate genera conflicte în relațiile.

Foto fr si main: Elena Zakhariya /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri