19 Mai 2023 publicat în Horoscop 191 share-uri

Dacă până de curând Marte s-a aflat în semnul zodiacal al Racului, iată că începând cu data de 20 mai 2023 această planetă își începe tranzitul astrologic în zodia Leu. Este un eveniment de forță și extrem de important deoarece asocierea unei planete precum este Marte (planeta acțiunii, a pasiunii, a energiei și a mișcării, a dorinței și a sexualității) cu o zodie de foc care inspiră pasiune, îndrăzneală, foc, strălucire, putere, nu are cum să nu anime și să nu dinamizeze peisajul astral.

Dacă Marte nu prea se simțea în elementul său în zodia Rac fiindcă au energii total diferite, în zodia Leu se simte ca la el acasă și are de gând să profite la maximum de vibrația sa înfocată, pasională, chiar ușor dramatică.

Marte are o energie care încurajează exprimarea de sine, o energie brută, neșlefuită, care așteaptă să fie valorificată. El ne activează instinctul de supraviețuire, ne controlează impulsurile, ne motivează și mobilizează să fim (să fim hotărâți, determinați), să facem, să pornim cu forță înainte. Nu este deloc timpul pentru a sta pe tușă, pentru a ne ancora într-o stare de pasivitate, neimplicare și neasumare și nici măcar momentul potrivit pentru a ne angaja în introspecție și sondarea abisurilor interioare. Este momentul să fim puternici, solari, vocali sau să ne redescoperim acea putere interioară căci ea ne ajută să ne aflăm într-o poziție de demnitate, mândrie și respect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 
Foto: marshalgonz /Shutterstock

Marte în Leu poate fi dur și nemilos, el presupune că ne-am învățat lecțiile până acum, ne cunoaștem și pe dinafară și pe dinăuntru, nu prea are milă și empatie față de noi. Nu ne vrea plângăcioși și niște victime ale trecutului și ale propriilor circumstanțe, ci ne invită zgomotos să participăm la spectacolul propriei vieți și să jucăm rolul actorului principal, că ne place sau nu, că ne simțim pregătiți sau nu. Să căutăm motive, pretexte, vinovați în afară? Da, vom fi tentați într-o prima faza, dar în următoare ne dăm seama că nu are niciun rost, că putem la fel de bine să ne salvăm și singuri și să ieșim din această stare de neputință și inactivitate.

De aceea, dacă până acum am amânat anumite acțiuni sau decizii care se cereau imperios de ceva timp, Marte în Leu ne aduce niște circumstanțe un pic șocante care ne trag de mânecă, reproșându-ne timpul irosit până acum. Pot apărea în viața noastră unele situații repetitive din trecut, ca și cum ni se atrage atenția asupra delăsării și inacțiunii noastre. Ce am păzit până acum? Dar nu-i nimic, nu e timpul pierdut nici acum, pare că ne spune Marte în Leu. Luați, lucrați și recuperați de acum încolo, după posibilități și oportunități. Cu Marte în Leu, suntem mai siguri ca niciodată de ceea ce vrem de la noi, de la ceilalți și de la viață, fără perdele, filtre sau pretenții false. Dacă avem de demonstrat ceva cuiva în această perioadă, acele persoane suntem chiar noi înșine.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient
Foto: Julia Ardaran /Shutterstock

Marte în Leu trezește în noi spiritul combativ, ne învață să nu ne dăm bătuți, să ne asumăm unele riscuri acolo unde rezultatul chiar merită. Trecem de bunăvoie și nesiliți de nimeni de pe scaunul din dreapta, cel al pasagerului, la volanul șoferului, căci aici avem controlul și ne putem duce încotro ne dorim noi. Este nevoie însă și de un pic de prudență atunci când acționăm căci pe 20 mai, atunci când Marte intră în Leu va crea o opoziție cu Pluto retrograd. Ne aruncăm noi înainte, însă să nu o facem chiar nechibzuit dacă vrem să nu ne frigem, ci să ne gândim înainte strategia de atac.

De asemenea, este bine ca măcar la începutul acestei perioade cu Marte în Leu să renunțăm la modalitățile fixe și rigide de a gândi, la inflamarile exagerate ale egoului și ale orgoliului, la a controla întru totul dinamicile de putere, la fațade și a încerca să strălucim doar de ochii lumii și nu pentru că am avea un foc cu adevărat puternic în noi înșine.

Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Atunci când Marte se află în Leu, simțim puternic această energie de a rezolva lucrurile și situațiile asumându-ne total responsabilitatea pentru ele, dorința de a ne afla în centrul atenției, de a fi văzuți și auziți, de a fi recunoscuți pentru cine suntem și cum suntem, de a ne exprima cu putere. Ne simțim însuflețiți în această perioadă, mai combativi, mai încrezători în sine (chiar dacă venim poate după mici crize personale sau momente în care avem impresia că nu ne mai putem ridica de jos), pregătiți să ne luăm puterea personală înapoi, nevoiți să ne reinventăm de multe ori pentru a arăta cine suntem noi, într-o demonstrație splendidă, grandioasă, de forță și mândrie.

Marte în Leu ne spune că este bine să avem țeluri mărețe în această perioadă, să ne agățăm de ele, să le urmăm siguri de noi și de rezultate, și să mergem direct în direcția în care ne dorim fără să mai pregetăm mult. Să ne legăm de detalii sau să ne împiedicăm de griji și temeri? Nici gând. Cu cât ajungem acolo unde ne-am propus mai repede, cu atât mai bine căci avem timp apoi și pentru a ne trăi viața într-o manieră mai autentică, mai aproape de sufletul nostru, întru totul, fără jumătăți de măsură, scuze și acuze.

Foto fr si main: TINA NIZOVA /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri