21 Aprilie 2023 publicat în Horoscop 59 share-uri

Mulți dintre noi susțin că perioadele în care Mercur retrogradează par dificile, că înfruntă probleme neașteptate, multe și mărunte, că parcă nimic nu se leagă sau se simt dezorientați. Există o mare parte de adevăr în toate acestea, însă avem șansa ca aceste perioade să le facem mai ușoare, să le „îmblânzim” puțin, prin anumite acțiuni ale noastre. Vă prezentăm un mic ghid de supraviețuire în vreme de Mercur retrograd, cu cele mai prețioase sfaturi.

Mercur și mișcarea sa retrogradă pe cer

În realitate nicio planetă nu merge retrograd, însă privind cerul de pe Pământ, putem vedea lucrurile diferit.

Pentru că fiecare planetă se mișcă cu o viteză diferită, uneori de pe Pământ avem impresia că unele merg înapoi, ceea ce numim ca fiind mișcare retrogradă, însă aceasta este doar o iluzie.

Aceste perioade de „mișcări retrograde” ale planetelor explică, din punct de vedere astrologic decelerări ale ritmului energetic ale acestora în raport cu noi, care locuim pe Terra și ne ducem viața aici.

Cea mai cunoscută și populară mișcare retrogradă este cea a planetei Mercur, tocmai din pricina impactului intens pe care îl are asupra vieților noastre, afectând toate sferele, inclusiv relațiile pe care le avem cu ceilalți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Mercur retrogradează de câteva ori pe an, în perioade de aproximativ 3 săptămâni, timp în care noi simțim că parcă nimic nu merge fără efort, că relațiile pot deveni tensionate, că poate comunicăm dificil cu cei din jur și mesajele ajung distorsionate de la unii la alții.

Ghid de supraviețuire în vreme de Mercur retrograd: 5 sfaturi prețioase

Încerca să fii sincer cu tine însuți

În intervalul 21 aprilie-14 mai Mercur ne va provoca la sinceritate față de noi înșine. Oriunde ne prefacem că suntem altcineva, de fiecare dată când vom purta o mască, când vom încerca să ne prefacem că nu vedem ceea ce ne doare, Mercur va acționa.

Așadar este foarte important ca în această perioadă să fim sinceri cu noi înșine și să încercăm să nu ne mințim, să nu ne furăm singuri căciula. Să nu facem ceea ce nu ne place, să nu ne complacem în ceea ce nu ne aduce fericire, să nu perseveram în direcții care, de fapt, nu ne fac bine sau ne țin în loc sau să încercăm să ne ascundem adevăratele impresii și relații față de ceilalți.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate
Foto: lisima/ shutterstock.com

Este bine să ne aliniem dorințelor noastre interioare, visurilor noastre

Dacă ne aflăm pe cărarea greșită în viață, această perioadă ne poate părea deosebit de dificilă și toate neajunsurile și „argumentele contra” vor ieși la iveală în mod brutal, evident, fără a le mai putea ascunde, fără a mai reuși să găsim scuze.

Poate fi vorba despre drumul nostru în carieră. Dacă nu facem ceea ce ne reprezintă, ceea ce ne determina să ne simțim împliniți și fericiți, atunci putem întâmpina numeroase obstacole la locul de muncă sau chiar putem face greșeli.

Același ecou va exista și în sfera relațiilor noastre. Când acestea sunt nepotrivite, vor exista tensiuni intense.

Ne va prinde bine o curățenie în bunuri

Mercur retrogradează în zodia Taurului, cu energii materiale, legate de ceea ce deținem, de bunuri, de lux, de lucruri care ne fac să ne simțim bine.

Aceste energii boeme se vor sincroniza bine cu o curățenie în bunurile noastre. Este posibil să avem anumite nevoi pe care ni le-am tot neglijat, iar acum este timpul să le dăm atenție.

Pe de altă parte, unele dintre bunuri poate nu ne mai sunt de folos, nu le mai utilizăm, le ținem depozitate sau ne consumă finanțe ori ne țin pe loc din anumite privințe, de exemplu ne pot bloca anumite spații din locuință.

În cazul acestora este timpul să facem curățenie, să ne debarasăm de ele, să le donăm, să le vindem sau poate chiar să rezolvăm acte de proprietate.

E bine să dăm curs simțurilor artistice și hobby-urilor noastre

Taurul este și o zodie cu înclinații artistice, care iubește arta și se exprimă prin aceasta. Tocmai de aceea în această perioadă ne poate ajuta să dăm curs nevoilor noastre artistice, hobby-urilor. Poate chiar putem relua activități mai vechi sau ne putem înscrie la un curs nou care să ne ajute să facem acele lucruri „de timp liber”, dar prețioase pentru sufletul nostru.

Deși în vreme de Mercur retrograd suntem îndemnați să acționăm mai puțin, totuși putem face planuri

Este o vreme propice în care intuiția noastră este ascuțită, iar comunicarea cu noi înșine trebuie susținută. Putem descoperi noi direcții în viață sau soluții la probleme mai vechi. Putem astfel să plănuin, să punem la cale strategii de reușită, căci astrele ne vor susține aceste planuri. În plus, vizualizând succesul, plantăm energii pozitive în Univers.

Sursa foto articol: Tithi Luadthong/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri