Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

20 Aprilie 2023 publicat în Horoscop 1562 share-uri

Pe 21 aprilie Mercur retrograd va tranzita zodia Taurului și va rămâne în acest semn până pe 14 mai când va intra în mișcare directă. Este un Mercur retrograd special care va face o conjuncție specială cu Luna, de aceea în toată această perioadă vom avea tendința de a ne axa pe conexiunile noastre emoționale cu cei dragi, familia, prietenii, persoane din trecutul nostru și de a ne întoarce ocazional la amintirile pe care le-am creat cu acestea.

Sextilul format de Mercur retrograd cu Marte face și el ca impactul acestui eveniment astral de care toți ne temem un pic să nu fie deloc negativ sau haotic, ci chiar să învățăm din el multe lucruri bune, spre exemplu cum ne putem explora talente mai vechi pe care le-am trecut uitării sau le-am ținut într-un con de umbră. Vor fi mai puține erori tehnologice și de comunicare decât ne-am aștepta într-o perioadă cu Mercur retrograd, mai puține situații confuzii, mai puține neînțelegeri, amânări sau anulări și în general vom avea o claritate mentală pe care ne-o vom menține pe parcursul întregii perioade. Vom fi ajutați să ne întoarcem către noi înșine intr-un proces de introspecție plăcut și necesar pentru a face curățenie în noi și în jurul nostru și vom exprima destul de ușor și limpede ceea ce gândim cu adevărat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Impactul lui Mercur retrograd va fi resimțit de fiecare zodie în parte, mai mult sau mai puțin, în funcție de tabelul natal și de lecțiile pe care le are învățat. Pentru a ieși neșifonați din această perioadă, ba chiar cu fruntea sus și beneficiind din plin de pe urma acestei perioade, trebuie să vă spunem că sunt 3 zodii care vor fi cu precădere afectate de Mercur retrograd, iar acestea sunt: Taurul (Mercur retrograd pică chiar în acest semn), Fecioara și zodia Gemeni (deoarece Mercur este planeta guvernantă a acestor 2 zodii). Iată mai jos și cum…

Zodia Taur

Foto: Ellerslie /Shutterstock

Având casa sinelui activă sub acest Mercur retrograd, zodia Taur tinde să se uite prea mult în exteriorul sau în această perioadă, căutând parcă aprobare și validare din partea celorlalți, uitând cât de minunat, talentat și frumos este ca persoană. De obicei stabil și consecvent în ceea ce spune, gândește și crede, Taurul se poate trezi că își reevaluează și schimbă părerile, opiniile și chiar ideile. Nu, nu este nevoie să crești așteptările pe care le ai de la tine, perfecțiunea este oricum intangibilă, dar a ieși din zona de confort poate face minuni pentru un Taur. Toată această perioadă de Mercur retrograd poate însemna pentru un nativ Taur un excelent moment de conectare la sine și de vindecare a sufletului.

Sunt unii nativi Taur care încearcă să se reconecteze cu o persoană din trecutul lor și să scormonească în el pentru a vedea unde au greșit, ce au ratat, ce anume nu a mers bine și de ce. Evitați însă să vă învârtiți în jurul cozii, să vă amăgiți sau să cădeți pradă iluziilor. Nu spuneți lucruri pe care apoi să le regretați, nici nu încercați să reînviați un întreg capitol de viață dacă acesta a fost încheiat dintr-un motiv anume și unul foarte serios, valid și pertinent. Încercați să vă păstrați calmul și să vă regândiți acțiunile și deciziile.

Zodia Fecioară

Mercur retrograd în perioada 21 aprilie – 14 mai înseamnă pentru zodia Fecioară, o iubitoare de rutină, ieșirea din tiparele sale zilnice căci neprevăzutul își va face mai des simțită prezența. Fecioara va avea foarte multe drumuri de făcut, foarte posibil să fie nevoită să călătorească în străinătate sau departe de locul natal pentru a rezolva anumite chestiuni. Sunt multe lucruri și situații pe care le are de soluționat și parcă se concentrează toate în această perioadă, dar se poate întâmpla ca prioritățile sau planurile Fecioarei să se modifice și ele pe parcurs în funcție de schimbările apărute.

Încearcă să îți menții calmul, să nu te lași distras de schimbările bruște, se prea poate ca acestea să fie înspre beneficiul tău și ceea ce te nemulțumește acum fiindcă nu ți-a ieșit cum ți-ai dorit să descoperi peste câteva săptămâni, spre exemplu, că a fost o binecuvântare pentru tine. De asemenea, interacțiunile cu oamenii cunoscuți și necunoscuți se intensifică și ele și este foarte posibil să afli vești despre o persoană din trecutul tău. Poate că nu este tocmai ce vrei să auzi, dar primești niște răspunsuri care te ajută să închizi ușa trecutului definitiv și să te bucuri cu adevărat de o nouă relație. Multe Fecioare sunt îndrăgostite în această perioadă sau simt din nou fiorii iubirii.

Zodia Gemeni

Mercur este planeta guvernantă a zodiei Gemeni și va activa cu această ocazie cea de-a 12-a casă a acestei zodii, cea a subconștientului, a temerilor și a lucrurilor invizibile, a stării psihice. De aceea, zodia Gemeni, sociabilă din fire, va avea tendința în această perioadă de a se întoarce mai mult către ea însăși, de a-și obloji sufletul și rănile, de a petrece mai mult timp cu sine, de a căuta în adâncul sale niște răspunsuri sau niște soluții pentru a umple unele goluri rămase din trecutul sau, de a se îngriji de nevoile sale sufletești și emoționale așa cum, poate, nu a mai făcut-o până acum.

De asemenea, sunt unele situații karmice care se cer rezolvate pentru zodia Gemeni și nu prea există cale de mijloc în această perioadă dacă vorbim de o vindecare spirituală reală: vorbim fie de un sfârșit de netăgăduit, fie de o ultimă șansă de renegociere și împăcare. Totodată, dacă ați avut unele lucruri de rezolvat și nu ați făcut-o până acum, este foarte posibil să vă loviți din nou de ele în această perioadă, tocmai pentru a vi le asuma, a le relua pentru a le aduce la o finalitate. Oricum ar fi, lecția principala pe care zodia Gemeni va trebui să o învețe la sfârșitul perioadei cu Mercur retrograd este aceea de a face pace cu ea înșăși. Din această pace vor veni și niște decizii bune pentru viitorul său.

Foto fr si main: alekksart /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri