Uranus retrograd 24 august – 22 ianuarie 2023 -  ”Deșteptătorul” cosmic ne învață lecția lui “DE CE” și “PENTRU CE”: Este vremea schimbărilor interioare transformatoare! 

18 August 2022 publicat în Horoscop 208 share-uri

Uranus va intra în mișcarea sa retrogradă în ziua de 24 august (la 18 grade în semnul Taurului) și va reveni la mișcarea sa directă pe 22 ianuarie 2023. Este cea de-a cincea planetă care intră în mișcare retrogradă și care ne invită să traversăm un tranzit care, deși ne va face să resimțim o oarecare instabilitate, are un rol profund transformator pentru sufletele noastre.

Uranus va intra în mișcarea sa retrogradă în ziua de 24 august (la 18 grade în semnul Taurului) și va reveni la mișcarea sa directă pe 22 ianuarie 2023. Este cea de-a cincea planetă care se alătură mișcării retrograde care are loc în plan astral (Jupiter, Saturn, Neptun și Pluto sunt deja în mișcare retrogradă), lucru care se întâmplă rar, urmând ca pe 9 septembrie să i se alăture și Mercur retrograd și să avem pentru o perioadă scurtă 6 planete retrograde simultan. Atunci când un număr atât de mare de planete se află în mișcare retrogradă, lumea pare a intra într-o etapă mai lentă, iar timpul pare a se dilata și el, ajutându-ne să ne regăsim resursele în interiorul nostru.

“Atunci când 5 sau mai multe planete sunt retrograde în același timp, lumea pare a-și încetini mersul. Poți atrage energie la un nivel invizibil și poți simți ca și cum trăiești într-o altă dimensiune, ca și cum ești de pe altă planetă sau din altă realitate, deci există mai puțină siguranță interioră. Poți experimenta sentimente de izolare sau te poți simți diferit. Cu lumea care intră într-o etapă de stand-by, evenimentele materiale pot acționa precum blocaje care îți permit să te dezvolți interior și să te maturizezi, ceea ce te va ajuta să găsești liniște în interiorul tău”, se arată pe https://astrologyking.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Uranus este planeta revoluției și a evoluției, dar și a rebeliunii, este o planetă care influențează schimbările bruște și neașteptate și uneori atrage în jurul său mișcări care zdruncină structurile deja stabilite. Nu întâmplător mai este cunoscut și sub numele de “Cel care trezește” sau “Deșteptătorul” căci Uranus are rolul de a ne zgudui un pic lumea exterioară, deseori și pe cea interioară, pentru a trezi în noi o adevărată revoluție sau schimbare. Uranus este cel care ne stimulează să gândim în afara “cutiei”, să ne împingem limitele, să îndrăznim, să ne eliberăm de acele patternuri limitative sau tipare de comportament care ne țineau pe loc.

Fiindcă de data aceasta rebelul și inovativul Uranus este retrograd în zodia Taurului (ironia sorții), semn de pământ care iubește stabilitatea, structura și este ușor conservator, ne putem aștepta la anumite schimbări la nivelul fundațiilor pe baza cărora ne-am construit viețile, fie ele și interioare. Astfel, intrăm în contact cu noi înșine mai bine și înțelegem care au fost acele lucruri care ne-au împiedicat să ne trăim viețile într-un mod mai spontan, mai autentic. Cu toate acestea, ne putem folosi de această perioadă a lui Uranus retrograd pentru a ne încetini puțin ritmul și a ne permite nouă înșine să înțelegem lucrurile la un nivel mai profund. Spre exemplu, în acest tranzit nu doar că vom face unele schimbări la nivel global ce țin de evoluție, dar vom înțelege și de ce este atât de important ca ele să aibă loc.

Foto: buradaki /Shutterstock

În circumstanțe normale, Uranus încurajează inovația și favorizează surprizele, iar energia lui Uranus poate fi ocazional perturbatoare, unii dintre noi resimțind-o ca fiind greoaie sau provocatoare. Doar că de data aceasta, când Uranus va intra în mișcare retrogradă, el ne va oferi ocazia de a procesa, a înțelege și a explora schimbările de paradigmă și toate evenimentele care au avut loc în viața noastră și ni s-au întâmplat în ultimul an. Un timp excelent pentru a face un pas în spate și a ne evalua viețile într-un mod obiectiv astfel încât, atunci când momentul va fi oportun, să facem pași înainte către ceea ce ne dorim. Care sunt acele aspecte ale vieții noastre care au nevoie de o rutină mai riguroasă și au fost lăsate în schimb în paragină și la mâna sorții? Care sunt acele aspecte care, la polul opus, trebuie scoase din rutină și delăsare? Ce anume avem în minte să facem, ce contează pentru noi și am tot amânat fiindcă nu am avut curajul de a ne depăși niște limite autoimpuse sau niște frici mai vechi? Unde anume avem nevoie de mai multă structură și unde anume ne lipsește mai multă libertate? Uranus retrograd ne provoacă să răspundem acestor întrebări.

Dacă în mișcare directă Uranus favorizează schimbările externe, concrete, vizibile în mediul imediat, în mișcare retrogradă ne referim la altfel de schimbări, mai mult în interiorul nostru. Propriul suflet este spațiul în care îmbrățișăm rebeliunea și revoluția lui Uranus, iar acele schimbări care îi sunt specifice lui Uranus vor fi mai mult în interior. Dar aici se află de fapt motorul care schimbă lucrurile și în jur, nu-i așa? Acea comoară inestimabilă, forța care ne împinge să schimbăm munții din loc pentru o idee în care credem.

Uranus retrograd ne va ajuta să intrăm în contact cu acele momente de pură inspirație sau în care am strălucit la propriu de fericire și ne va face să le conștientizăm mai bine pentru a le implementa odată ce Uranus iese din retrograd. Cu alte cuvinte, Uranus retrograd ne va face să “VEDEM” mai bine, ne va lumina un pic sufletele și mințile pentru a conștientiza mai bine care sunt lucrurile valoroase și importante în viață.

Cel mai bine într-o perioadă cu Uranus retrograd este să te lași ghidat de intuiția ta și să te lași purtat de val, să rămâi flexibil și cu inima deschisă. Uranus retrograd ne cere să vedem lucrurile dintr-o nouă perspectivă și ocazional să facem un mic ocol de la drumul nostru actual. Uranus retrograd ne prezintă lucrurile și dintr-un alt unghi și ne ajută să luăm un pic distanță de la sistemul nostru convențional de gândire, plonjând într-un necunoscut promițător și plin de speranță.

Foto fr si main: Zenobillis /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri