Cum se determină Luna neagră (Lilith) în astrologie?

În astrograma personală Lilith nu este o planetă reală, așa cum este Luna, ci reprezintă, de fapt, un punct astronomic ipotetic în jurul căruia orbitează Luna, un punct al umrelor, al adevărurilor ascunse.

Pentru a ști în ce zodie se află Lilith în momentul nașterii tale îți recomandăm să te adresezi unui astrolog sau să foloseșți orice calculator online al astrogramei natale, de exeplu:

Ce simbolizează Luna Neagră (Lilith)?

Luna Neagră sau Lilith reprezintă zonele umbrite ale personalității noastre, acelea pe care le expunem greu, sunt intime și uneori chiar secrete.

Lilith simbolizează sunconștientul, vulnerabilitățile noastre, sexualitatea și senzualitatea, rebeliunea și nevoia de refulare a ființei umane. Reprezintă partea întunecată a minții și spiritului, furia, frustrările, tentațiile supreme, neajunsurile, secrete obscure, viciile și karma străbunilor, legată de greutatea cu care ne desprindem de greșelile familiei (karma familiei) și cele ale vieților anterioare.

Lilith, Luna Neagră în Berbec

Aflată în Berbec, Lilith aduce din viețile anterioare în umbrele personalității tale o karma agresivă, caracterizată prin dorința de a domina, de a castiga prin forță sau prin forțare, de a conduce sau de a dori cu încăpățânare ca totul să fie numai cum vrei tu, aduce vanitate și dorința de realizare materială.

Pentru a echilibra karma agresivă a lui Lilith este necesar ca în viața aceasta să cultivi empatia și iubirea, bunătatea și dăruința, altruismul și relațiile de prietenie profunde. Să înveți să dăruieșți cu toată inima și să devii chibzuit când vine vorba de cheltuieli.

E posibil ca, în plan financiar, investițiile și afacerile să îți satisfacă atât pornirile vanitoase ale lui Lilith, cât și posibilitatea de a oferi și celorlalți din tot ceea ce ai tu. 

Lilith, Luna Neagră în Taur

Luna Neagră în Taur în astrograma natală aduce tocmai cele mai păcătoase caracteristici ale zodiei în care se află: orientarea către bunuri materiale și către bunăstarea trupească.

Karma lui Lilith pentru aceste persoane este una materială și egocentrică, legată de tendința de a pune exagerat accent pe imaginea și binele trupesc, dar și de atașament față de lucrurile materiale, legată de posesiuni de natură materială, moșteniri, pământuri și bani sau obiecte de valoare.

Dincolo de aceste tendințe, ceea ce vor simți persoanele cu Lilith în Taur este faptul că nu au îndeajuns din punct de vedere material, că nu sunt destul de bine din punct de vedere fizic, manifestând totodată nevoia de a fi iubiți de ceilalți, de a fi apreciați, lăudați, respectați.

Pentru a-și învinge karma dată de Lilith cei cu Luna Neagră în Taur au nevoie să cultive empatia și prieteniile adevărate, să încerce să nu își mai impună cu încăpățânare dorința sau punctul de vedere, să le lase și celorlalți spațiu în viața lor, să devină atenți la nevoile și suferințele celorlalți, să învețe să dăruiască din suflet, să aibă grijă de cei mai slabi și să cultive legăturile cu propria familie.