8 Aprilie 2011 publicat în Horoscop 933 share-uri

Descendentul descrie acele calitati ale persoanelor de care esti atrasa, tipul de partener spre care ai tendinta sa gravitezi, pasiunile, relatiile sexuale, anumite aspecte ale iubirilor tale. Descendentul ofera totodata indicii despre potentialele tale casatorii.

ASCENDENTUL este unul din elementele cheie ale astrologiei. Se calculeaza tinand cont de ora exacta a nasterii si domina partea estica a astrogramei (inceputul casei intai). Totodata, are un impact puternic asupra personalitatii persoanelor care au trecut in etapa de maturitate. Ascendentul cuprinde informatii esentiale despre personalitatea individului, despre modul in care este perceput de ceilalti, despre comportamentul, actiunile, conditia fizica si starea de sanatate, despre reactiile imediate. Ascendentul este asociat imaginii exterioare si individualitatii, acelei masti cu care ne afisam in fata lumii si cu care ne identificam uneori. El echivaleaza cu acea parte a propriei personalitati pe care o lasi expusa celorlalti, dar si cu toate acele aspecte asupra carora detii controlul. Ascendentul poate descrie si prima impresia pe care o lasi celorlalti (de obicei in primele minute ale primei intalniri).

La polul opus al astrogramei, in sectorul vestic al cerului, asociat cu zodia Balantei, se afla DESCENDENTUL. Nu am putem disocia Descendentul de Ascendent pentru ca aceste doua aspecte astrologice sunt legate indisolubil una de cealalta. Ascendentul determina Descendentul. Daca iti cunosti Ascendentul, in mod automat iti vei afla si Descendentul. Acesta se afla intotdeauna in casa a VII-a (casa dominata de Venus si semnul Balantei) si va fi semnul opus Ascendentului. Daca Ascendentul descrie partea de suprafata a personalitatii unei persoane si este relationat cu imaginea de sine, Descendentul este relationat cu persoana celorlalti.

“In timp ce Ascendentul exprima ego-ul, in Descendent gasim toate acele proprietati si caracteristici personale pe care le reprimam in noi insine sau cateva din acele trasaturi care ies la suprafata doar atunci cand ne comparam cu ceilalti. Poate fi un ‘ceva’ pe care il admiram la alti oameni. Poate fi de asemenea un obicei sau o caracteristica care ne deranjeaza la ceilalti", iata cum defineste revista sunnyray.org Descendentul astrologic.

La fel ca si Ascendentul, Descendentul este de o importanta deosebita in astrologie. De ce? El ne pune la dispozitie indicii despre modalitatea in care o persoana percepe parteneriatele de viata, anumite informatii despre viata romantica a persoanei respective. Descendentul este cel care iti raporteaza imaginea de sine la ceilalti, cel care traseaza relatiile cu ceilalti. Descendentul este cel care proiecteaza asupra partenerului acele calitati pe care ti le-ai dori la tine insati sau spre care aspiri in subconstientul tau. Totodata, Descendentul descrie acele calitati ale persoanelor de care esti atrasa, tipul de partener spre care ai tendinta sa gravitezi, pasiunile, relatiile sexuale, anumite aspecte ale iubirilor tale si ale potentialelor casnicii. Iti poti calcula Descendentul introducand datele personale in acest modul:

De asemenea, iti poti afla Descendentul astrologic calculand cu ajutorul oricarui modul online care iti este Ascendentul (acesta spre exemplu https://www.caretakingthesoul.com/astrology-2/calculate-your-ascendent). Ascendentul se calculeaza tinand cont de ora exacta a nasterii si coordonatele nasterii. Daca iti stii Ascendentul, automat iti vei afla si Descendentul. Este intotdeauna semnul astrologic opus Ascendentului:

Daca ai ascendentul in Berbec, automat Descendentul este Balanta.
Daca ai ascendentul in Taur inseamna ca Descendentul tau este Scorpion.
Daca ai ascendentul in Gemeni, Descendentul tau este Sagetator.
Daca ai ascendentul in Rac, Descendentul tau este Capricorn.
Daca ai ascendentul in Leu, Descendentul tau este Varsator.
Daca ai ascendentul in Fecioara, Descendentul tau este Pesti.
Daca ai ascendentul in Balanta, Descendentul tau este Berbec.
Daca ai ascendentul in Scorpion, Descendentul tau este Taur.
Daca ai ascendentul in Sagetator, Descendentul tau este in Gemeni.
Daca ai ascendentul in Capricorn, Descendentul tau este in Rac.
Daca ai ascendentul in Varsator Descendentul tau este in Leu.
Daca ai ascendentul in Pesti, Descendentul tau este in Fecioara

Descendentul in Berbec

Persoanele care au Descendentul in Berbec sunt atrase de persoanele temperamentale, vulcanice, incandescente. De asemenea, determinarea, ambitia, pasiunea si entuziasmul sunt cateva din lucrurile care le atrag la un partener de viata. Isi doresc un partener pozitiv, care sa le stimuleze pofta de viata si de iubire. Atractia fizica si sinceritatea sunt importante pentru ele. Relatiile persoanelor cu Descendent in Berbec sunt relatii pasionale, intense, ce pot conduce in scurt timp catre casatorie. Certurile, divergentele de opinii, discutiile in contradictoriu nu vor ocoli insa casnicia a doua personalitati puternice. Este uneori dificil sa decizi cine lasa de la sine si cine nu in acest cuplu. Sunt atat de obisnuite cu a trai si experimenta totul la nivelul maxim posibil incat acest lucru nici nu le mai deranjeaza cateodata…

Descendentul in Taur

Persoanele care au Descendentul in Taur sunt atrase de parteneri senzuali, pragmatici, cu picioarele pe pamant, cu principii solide si un simt al valorii bine definit. Se ataseaza de parteneri care le pot asigura stabilitatea, atat materiala, cat si sentimentala, dar si linistea. Partenerii lor trebuie sa dovedeasca in acelasi timp afectiune, tandrete si finete sufleteasca. Sunt atrase totodata de acei parteneri care le arata ca le pretuiesc si le respecta persoana, tratandu-le frumos si incercand intotdeauna sa le protejeze. Partenerul de viata ideal al acestor persoane ar trebui sa fie perfect capabil sa stie cum sa isi exprime iubirea si sa o faca intr-un mod cat mai bombastic si convingator. 

Descendentul in Gemeni

Vei fi atras de parteneri de viata spirituali, cu un intelect bine dezvoltat, capabili sa comunice, sa te binedispuna, sa te stimuleze in permanenta. Totodata, iubirile dezorganizate, inconsecvente reprezinta pentru tine o provocare pe care o accepti chiar daca atrag dupa sine implicarea ta in situatii periculoase. Vrei sa fii lasat liber. Te atrag instabilitatea si pericolul. Pentru ca relatiile tale sa functioneze optim trebuie sa fie intotdeauna antrenante si flexibile, aducand un elemente de noutate si spontaneitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri