30 Martie 2018 publicat în Horoscop 69 share-uri

Despre legatura noastra speciala pe care o avem cu satelitul Pamantului, Luna, avem resurse care vin din diverse zone de cunoastere, in special astrologie si spiritualitate, dar astazi si oamenii de stiinta incearca sa decodifice mecanismele magice prin care luna isi exercita influenta asupra vietii noastre.

Luna plina ne influenteaza ciclul mesntrual

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute efecte ale lunii pline asupra organismului nostru si este rezervat doar femeilor. Legatura si influenta pe care o are luna asupra noastra a femeilor se manifesta fizic si spiritual. Ai observant vreodata ca intre ciclul tau menstrual si fazele lunii exista o legatura magica? Ciclul lunii are 29,5 zile, de la luna in crestere, pana la faza de luna plina si apoi descrestere, pana la luna noua, cand incepe sa creasca din nou. Dar ce spune stiinta?

Un studiu publicat in anul 2011 de catre journalul Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, a aratat ca dintre 826 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, pentru 30% dintre acestea, ciclul menstrual era corelat cu luna plina. Din punct de vedere spiritual insa, fazele lunii si corelarea pe care o putem face cu zilele ciclului menstrual reprezinta o tema fascinanta si importanta pentru femei. Luna dupa luna, fazele lunii oglindesc ciclul menstrual al femeii, care in medie este tot de 29,5 zile, asemenea ciclului lunii. Iti recomandam acest articol pentru mai multe informatii: Fazele lunii si ciclul menstrual. Cine este Zeita ta protectoare?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Foto: Shutterstock/ Vilina

Luna plina ne afecteaza presiunea sangelui

Pentru ca Luna influenteaza toate apele Planetei noastre, exista credinta ca Luna Plina ne influenteaza in mod fundamental si activitatea circulatorie din corp.

Pe perioada Lunii pline, venele noastre sunt congestionate si oameni cu probleme de sanatate legate de circulatia sangvina sufera mai mult. Desi este un subiect interesant, pana acum nu au fost insa efectuate studii stiintifice relevante pe aceasta tema, dar cercetatorii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia asupra cunoasterii mai degraba intuitive care a caracterizat legatura omului cu Luna, astrul ceresc cel mai apropiat de planeta noastra Pamant.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri