Neptun a intrat in retrograd in data de 16 iunie 2017 si va sta in aceasta pozitie astrala pana in data de 22 noiembrie 2017.

Neptun este planeta transformarii iar aceasta inseamna ca Neptun retrograd va avea o influenta majora asupra persoanelor foarte sensibile, aflate deja pe un drum al transformarii personale. Neptun vibreaza pe frecventa intimitatii si astfel ne provoaca sa ne reconectam intim cu noi insine si in acelasi timp cu materia divina.

Sfantul poarta in pieptul sau infinitul fara de forma a celui Nevazut, reflectat in oglinda inimii sale. Aici, intelegerea devine tacere caci altfel te duce in eroare, fiindca inima este cu Dumenezeu sau cu adevarat, inima este chiar El. - RUMI

NEPTUN, GHIDUL NOSTRU SPIRITUAL

In aceasta perioada, Neptun retrograd va deveni un ghid spiritual, care ne va calauzi in directia buna si ne va oglindi cele mai adanci aspiratii ale noastre.

Neptun este planeta visatorilor, artistilor, misticilor, a muzicii, a dansului si artei si ne conecteaza pe fiecare dintre noi cu taramul nevazut al lumii imateriale si nelimitate. Ne invita sa ne folosim in mod practic de aceasta energie care creeaza o punte intre taramul formelor si cel spiritual.
Neptun retrograd ne cheama in urmatoarele luni sa ne reconectam cu energia sufletului nostru. Ne reaminteste ca suntem fiinte spirituale cu o experienta pamanteana si ne calauzeste pe aceasta cale existentialista. Conexiunea noastra cu lumea spirituala implica si conexiunea cu aspectele noastre interioare: "cunoaste-te pe tine si fii liber!"

Aceeasi idee o regasim si la primul teoretician al spiritualitatii:

Calea catre intelepciune sau catre libertate este calea catre fiinta ta interioara. Aceasta este cea mai simpla definitie a metafizicii. – Mircea Eliade

Neptun retrograd ne invita deci la introspectie si cei mai sensibili dintre noi vor simti presiunea acestei perioade, angrenandu-se in practici spirituale. Vom reusi sa atingem in noi insine mai usor zone ale iubirii si compasiunii, pe masura ce reusim sa intelegem aspecte ale sinelui nostru, neconstientizate pana acum. Lasam lumina sa cucereasca umbrele si ne simtim mai liberi.

Foto: Flickr/ Eddi van W.

Neptun retrograd – un efect linistitor asupra fiintei

Neptun retrograd ne va potoli, va aduce mai multa liniste in suflete si ne va atrage pe drumul adevarurilor fundamentale ale vietii. Aceasta Planeta este un guru spiritual in adevaratul sens al cuvantului, calauzindu-ne.

Neptun retrograd ne provoaca sa ne conectam la aspectele interioare ale fiintei noastre nechestionate: frici, aspiratii, dorinte nematerializate… Si ne provoaca de asemenea sa luam atitudine cu privire la acestea, sa cautam solutii benefice noua si sa ne gasim curajul de a infrunta aceste limitari.

Fie ca vom fi constienti sau nu de acest lucru, Neptun retrograd va opera in urmatoarea perioada asupra vietilor noastre si va aduce de forta interioara, pentru fiecare dintre noi.

Iata cateva teme de reflectie pentru perioada 16 iunie – 22 noiembrie 2017 cand Neptun apare pe cer retrograd (intrebari via Elephant Journal):


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri