15 Ianuarie 2015 publicat în Horoscop 52 share-uri

Civilizatia Anasazi este una dintre cele mai vechi si mai intelepte civilizatii ce au o semnificatie importanta in astrologia de astazi.

Indienii Anasazi au fost o rasa pacifista ce s-a dezvoltat in America de Sud-Vest pana in secolul XV. Se credea pe atunci ca aceasta rasa era una spirituala ce avea cunostiinte despre civilizatiile moderne ce aveau sa vina mai tarziu. Acesti indieni venerau noaptea pentru ca era momentul in care puteau sa viseze la o casa, un loc in care stiau ca se pot intoarce mereu.

In cartea "Earthway" scrisa de Mary Summer Rain, rasa anasazilor ne este prezentata ca fiind una foarte speciala ce avea propriul sistem astrologic dupa care se ghidau. Acest sistem unic folosea ca puncte de reper planetele si stelele in predictiile lor. Ei au adoptat legendele stelelor, ale planetelor, ale Lunii si ale Soarelui si le-au adaptat cunostiintelor si sistemului propriu de astrologie.

Conceptul lor planetar l-au mostenit de la stramosii care au infiintat acest trib, toti ceilalti continuand astfel traditia tribului. Acestia asociau cate un corp ceresc cu o luna calendaristica, finalizarea procesului purtand numele de "sezon". In cele ce urmeaza, am sa va prezint semnificatia fiecarei planete in parte si corespondentul acesteia ancestral, exact asa cum au fost asociate de catre membrii tribului Anasazi.

Mercur

Stramosul lui Mercur a fost Whap-Pu, un batran respectat ce era considerat tatal spiritual al pamantului. Influenta magnetica a sezonului a fost redata de Luna Micilor Schimbari care cuprindea lunile Mai si August. In timpul in care Whap-Pu avea o mare influenta asupra tribului Anasazi, femeia intelepta a tribului ii sfatuia pe cei care veneau la ea sa se concentreze pe importanta familiei si sa participe la activitatile tribului care se potriveau cu ceea ce isi doreau ei sa faca.

Venus

Venus era asociata cu frumoasa Mee-Yaa-Nu, cea care le oferea oamenilor visele de peste noapte. Ea a fost asociata cu lunile Aprilie si Septembrie, atunci cand Luna Marilor Schimbari isi punea amprenta asupra civilizatiilor. Ea reusea sa emita un fel de influenta calma ce reusea sa dezvolte in sufletele oamenilor sentimentul de apartenenta.


Citeste horoscopul integral pe Kudika.ro

Foto homepage: Statueta indiana, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri