Semnificatia pasarilor mitologice in functie de ziua nasterii

via Kudika.ro

In cele mai multe dintre culturile lumii, inclusiv in cele europene, pasarile capata valente spirituale si devin simboluri nu doar ale diferitelor zeitati ci si intruchipari ale unor calitati pe care, asa cum veti vedea, le „imprumuta” oamenilor pe care ii protejeaza.

Paun
Ziua nasterii: 1, 14, 21, 27

In Grecia Antica, paunul era una dintre cele mai respectate fiinte si era considerat simbolul zeitei Hera. Atunci cand oamenii nu paseau inca pe pamant, coada acestei pasari era simpla si nu decorata asa cum o stim.

Hera, regina zeilor, a fost intotdeauna geloasa din cauza lui Zeus si nici sotul ei nu ii dadea motive sa aiba incredere in el. Ochii ii fugeau mereu, fie catre zeitele din cer, fie catre fiicele muritorilor. Io slujea in templul Herei ca preoteasa atunci cand frumusetea ei i-a atras atentie lui Zeus. Acesta a sedus-o si a lasat-o insarcinata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Ca s-o ascunda de ochii Herei, el a transfomat-o intr-o vitica. Hera nu s-a lasat mintita dar pentru ca nu putea sa se razbune pe sotul ei, aceasta l-a trimis pe monstrul Argos, cel cu 100 de ochi, sa o chinuie sub forma unui taune. Lui Zeus i s-a facut mila de fata prefacuta in juncana si l-a trimis pe Hermes sa-i omoare calaul. Ca sa nu isi piarda complet ajutorul, Hera a adunat cei 100 de ochi ai lui Argos pe care i-a raspandit pe coada unui paun.

Cei nascuti in aceste zile sunt persoane foarte atente la detalii. Ei pun mare pret pe infatisarea lor si tin la aparente, precum si la bunele maniere. Pot da dovada uneori de vanitate insa acest lucru nu le stirbeste din farmec. Marea lor problema este faptul ca au obiceiul sa judece dupa aparente. Nu au incredere in oamenii cu firi mai retrase pentru ca au senzatia ca ascund ceva. In schimb, se inconjoara de persoane exuberante si vesele.

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte


Corb
Ziua nasterii: 4,8,20, 26,31

Corbul este o prezenta importanta nu doar in mitologia europeana, cu precadere in Grecia Antica, ci si in triburile de nativi americani, acolo unde este venerat ca un spirit al intelepciunii.

Aceasta este una dintre cele mai mari pasari din familia corvidelor. De regula, corbul are un singur partener de-a lungul vietii si este extrem de teritorial. Trasaturile sunt imprumutate si oamenilor care sunt nascuti in aceste zile.

Citeste horoscopul integral pe Kudika.ro

Foto: Femeie phoenix, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri